X

«Αποκεφάλισε» τον Στύλιο ο Σαμαράς

Την παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας ζήτησε ο πρωθυπουργός. Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη ο βουλευτής Άρτας και επέδωσε την επιστολή παραίτησής του στον Δ. Σταμάτη.

Ant1news

Την παραίτηση του Γιώργου Στύλιου ζήτησε ο Πρωθυπουργός, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε όσα συνέβησαν στην Βουλή.

Όταν οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά τον ενημέρωσαν για  την πρωτοφανή λεκτική επίθεση του Υφυπουργού Παιδείας προς την Λιάνα Κανέλλη, προς την οποία είπε «θέλετε Κασιδιάρη, θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη» , στο πλαίσιο αντιπαράθεσης τους σε συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Πρωθυπουργός προχώρησε στην «έξωση» του βουλευτή Άρτας από την Κυβέρνηση, ζητώντας του να παραιτηθεί.

Το μεσημέρι ο βουλευτής Άρτας μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου κια συναντήθηκε με τον Υπουργό Επικρατείας και στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού, Δημήτρη Σταμάτη, στον οποίο επέδωσε το έγγραφο της παραίτησης του. Λίγο αργότερα, σε νέα δήλωση του ο Γιώργος Στύλιος επεσήμανε ότι΄"ήταν ένας ατυχής λεκτικός διαξιφισμός στον οποίο δόθηκαν λάθος ερμηνείες. Υπέβαλλα την παραίτησή μου, θα συνεχίσω να στηρίζω την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό και να προωθώ τα θέματα της Άρτας και της Ηπείρου".

Την ικανοποίηση της για την εξέλιξη αυτή εξέφρασε η Λιάνα Κανέλλη δηλώνοντας ότι "ευτυχώς, αυτήν την φορά, η Κυβέρνηση έπραξε το αυτονόητο". 

Σχολιάζοντας το επεισόδιο, ο Υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ανέφερε ότι ότι όσα είπε ο Γιώργος Στύλιος δεν ήταν σωστά, προσθέτοντας ωστόσο ότι περιμένει την τοποθέτηση του νέου υφυπουργού, καθώς υπάρχει πολλή δουλειά στο Υπουργείο Παιδείας.

Νωρίτερα, η θύελλα αντιδράσεων, μεταξύ των οποίων και του Μεγάρου Μαξίμου, για το χυδαίο περιστατικό στην Βουλή, είχαν αναγκάσει τον Γιώργο Στύλιο να προβεί σε δημόσια δήλωση συγγνώμης προς την Λιάνα Κανέλλη, στην οποία έκανε λόγο για λεκτικές υπερβολές, χαρακτηρίζοντας ως λανθασμένη την αναφορά του στον Ηλία Κασιδιάρη.