X

Με φόντο το ΕΣΠΑ η πρώτη συνάντηση Σαμαρά με Αγοραστό και Πατούλη

Τα θέματα της αυτοδιοίκησης και τα κονδύλια του ΕΣΠΑ τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τους προέδρους της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ.

Ant1news



Τη βούληση της κυβέρνησης για στενή συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση επιβεβαίωσε η πρώτη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειαρχών, Κώστα Αγοραστό και τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργο Πατούλη, η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ανάληψη των νέων καθηκόντων τους.

Στην συνάντηση, που ήταν εθιμοτυπικού χαρακτήρα, συζητήθηκαν ζητήματα της Αυτοδιοίκησης, καθώς και το ΕΣΠΑ.

«Έπειτα από κάλεσμα του κυρίου Πρωθυπουργού τον επισκεφθήκαμε σήμερα μαζί με τον κ. Αγοραστό στο γραφείο του , κι αφού μας μετέφερε τα συγχαρητήρια του για την ανάληψη των νέων μας καθηκόντων, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για μια σειρά από ζητήματα, που αφορούν την Αυτοδιοίκηση.

Από την πλευρά μου επισήμανα πως είναι απαραίτητο, στο πλαίσιο της μεγάλης εθνικής προσπάθειας που γίνεται για την ανασυγκρότηση της χώρας, η Κεντρική Εξουσία να συνομιλεί ισότιμα με την Αυτοδιοίκηση και τους εκπροσώπους της και να λαμβάνει υπόψη τις θέσεις μας. Άλλωστε ο θεσμός μας είναι αυτός που βρίσκεται σε άμεση επαφή με τους πολίτες και με τις πολιτικές μας δίνουμε λύσεις στα ζητήματα της καθημερινότητας, της απασχόλησης, της κοινωνικής πρόνοιας, της βελτίωσης των υποδομών, κλπ.», ανέφερε μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Πατούλης.

«Ο Πρωθυπουργός, αφού με συνεχάρη για την ανάληψη των νέων μου καθηκόντων, τόνισε ότι αποτελεί βούληση της Κυβέρνησης η στενή συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση. Προς την κατεύθυνση αυτή έχει δώσει ήδη σαφείς εντολές σε όλα τα Υπουργεία για επίσπευση των ρυθμών υλοποίησης μιας σειράς παρεμβάσεων που θα διευκολύνουν το έργο μας, όπως είναι μεταξύ άλλων η συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης στο Ε.Σ.Π.Α, η προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν εκκρεμή ζητήματα της Αυτοδιοίκησης, κλπ», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, σημειώνοντας ότι μετά τη συνάντηση αισθάνεται «περισσότερο αισιόδοξος για το μέλλον».

«Ο Πρωθυπουργός μας συνεχάρη για τις εκλογές, αλλά ταυτόχρονα θέσαμε τις βάσεις για μια νέα αρχή, η οποία πιστεύουμε ότι θα οδηγήσει σε μια δημιουργική συνεργασία. Μιλήσαμε πρώτα για το ΕΣΠΑ, το νέο αλλά και εκείνο το οποίο τρέχει. Επιτάχυνση των εργασιών στο παλιό ΕΣΠΑ, αλλά και επιτάχυνση των εργασιών για να ξεκινήσει το νέο ΕΣΠΑ και μάλιστα ο Πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις δομές εκείνες και στα προγράμματα εκείνα που είναι για τις ενεργητικές πολιτικές για την ανεργία, αλλά ταυτόχρονα και για την καταπολέμηση της φτώχιας και την κοινωνική ένταξη», ανέφερε από πλευράς του ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειαρχών.