X

Βενιζέλος: Το Παρίσι ένα βήμα πιο κοντά για συμφωνία

Την εκτίμησή του ότι οι επαφές με την τρόικα στο Παρίσι θα φέρουν τις δύο πλευρές πιο κοντά προς μία συμφωνία εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Ant1news



Τη στρατηγική της κυβέρνησης ενόψει της κρίσιμης αυριανής συνάντησης με την τρόικα στο Παρίσι χάραξαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την σημερινή συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου, που διήρκησε σχεδόν δυόμισι ώρες.

Η συνάντηση στο Παρίσι είναι ένα βήμα πιο κοντά προς το τέλος της διαπραγμάτευσης. «Είναι η ολική διαπραγμάτευση για το τέλος του προγράμματος και το άνοιγμα  της νέας σελίδας», επισήμανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. «Είμαστε σε καλό δρόμο. Οι δυσκολίες είναι πολύ μεγάλες, αλλά θα βρεθεί μια λύση», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, το κρίσιμο σημείο δεν είναι η συμφωνία έως τις 31 Δεκεμβρίου, αλλά το νέο πλαίσιο για τη θωράκιση της χώρας έναντι των αγορών. «Θέλουμε πολιτική απόφαση έως το τέλος του έτους», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι μπορεί να υπάρξουν λεπτομέρειες που μπορούν να ρυθμιστούν αργότερα.

Ακόμη, ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν νέα δημοσιονομικά μέτρα, ενώ αναφέρθηκε και στο ασφαλιστικό. Όπως είπε, δεν θα υπάρξουν μέτρα ενοχλητικά για τους πολίτες. «Δεν μιλάμε για δημοσιονομικά μέτρα. Δεν μιλάμε για μέτρα στο ασφαλιστικό, τα οποία είναι πέραν της υφιστάμενης νομοθεσίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στους δανειστές, επισήμανε ότι η ΕΚΤ έχει τη δύναμη πυρός και πως το ΔΝΤ διεκδικεί ισχυρό ρόλο, γιατί τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει ρόλο στην Ευρώπη, ενώ εκτίμησε ότι «με το ΔΝΤ μπορεί να υπάρξει λύση αμοιβαίως επωφελής και αξιοπρεπής».

«Δεν μιλάμε μόνο με την τρόικα, δεν μιλάμε μόνο για τα συνήθη θέματα της τρόικας»,  συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στις επαφές της κυβέρνησης με ευρωπαίους αξιωματούχους για την «επόμενη ημέρα» μετά το μνημόνιο.