X

Δεν κάνει βήμα πίσω το ΔΝΤ, δεν το ενδιαφέρει ποιός κυβερνά

Δεν νοιάζει τους εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αν θα γίνουν εκλογές τον Μάρτιο, τονίζει ο Υπουργός Οικονομικών.

Ant1news



Ασφυκτικές πιέσεις δέχθηκε στο Παρίσι η ελληνική αντιπροσωπεία με τον Γκίκα Χαρδούβελη να αναφέρει σε βουλευτές πως το πιο σκληρό και αδιάλλακτο είναι το ΔΝΤ.

Σε πηγαδάκι στη Βουλή, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών που ρωτήθηκε από βουλευτές για το κλίμα που επικράτησε στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις, είπε -σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες: «Το πιο σκληρό και αδιάλλακτο ήταν το Ταμείο (σ.σ. ΔΝΤ). Δεν κάνουν βήμα πίσω και δεν τους ενδιαφέρει ποιος είναι στην εξουσία και αν θα έχουμε εκλογές το Μάρτιο».

Περιγράφοντας τις δύσκολες ώρες στο Παρίσι, ο Γκίκας Χαρδούβελης είπε πως «μπορεί να έχουμε ολοκληρώσει το 99% των δεσμεύσεών μας, όμως αυτοί θέλουν και το 1%!».

Με ανακοίνωση του, πάντως, όσον αφορά στη συζήτηση που είχε με βουλευτές ο κ. Χαρδούβελης, το υπουργείο Οικονομικών, διευκρίνισε «ότι ο κ. Χαρδούβελης δεν έχει κάνει καμία αναφορά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Σε ό,τι αφορά τη στάση των δανειστών ανέφερε απλώς ότι το ΔΝΤ εμφανίζεται αδιάφορο για το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα».