X

Σκέψεις για επίσπευση της Προεδρικής εκλογής στο Μαξίμου

Επίσπευση της προεδρικής εκλογής συζητά ο Σαμαράς και συζήτησε το θέμα με τον με τον Βενιζέλο. Έστειλε το e-mail με την απάντηση στην τρόικα η Κυβέρνηση.

Ant1news

Του Δημήτρη Κοτταρίδη

Μετά την αποστολή του απαντητικού e-mail προς την τρόικα, στόχος του Μαξίμου είναι να ξεπεράσει τα εμπόδια που βάζουν διαρκώς οι εκπρόσωποι των δανειστών, δημιουργώντας συνθήκες πολιτικής σταθερότητας στη χώρα και να αφαιρέσει από τους τροϊκανούς το επιχείρημα «πάρτε σκληρά μέτρα τώρα, γιατί δεν ξέρουμε τί σας ξημερώνει αύριο».

Ο κ. Σαμαράς έχει δεχθεί εισήγηση ακόμα και την Κυριακή στην ομιλία του στον προϋπολογισμό να ανακοινώσει πως ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, δηλαδή να ανακοινώσει συγκεκριμένη ημερομηνία εκλογής , την εισήγηση αυτή δεν την έχει πάντως ακόμα υιοθετήσει, χωρίς να σημαίνει ότι την απορρίπτει.

Πάντως συνεργάτες του Πρωθυπουργού εκτιμούν πως θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για συμφωνία με την τρόικα μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου και αν τα πράγματα δεν έχουν αίσιο τέλος θα κινηθεί ανάλογα ο κ. Σαμαράς.

Στην Κυβέρνηση απορρίπτουν προτάσεις για εκλογή Προέδρου τώρα και εθνικές εκλογές τον Μάιο, καθώς μέσα σε ένα πεντάμηνο μπορεί να έχει ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση.

Όμως, δεν αποκλείουν επίσπευση της προεδρικής εκλογής, ολοκλήρωσης το καλοκαίρι της συνταγματικής αναθεώρησης και εθνικές εκλογές στα τέλη του 15. Και ίσως αυτό το σενάριο οδηγήσει και σε μια ευρύτερη συμφωνία μέσα στη βουλή και να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο.