X

Πρόταση Σαμαρά και στον ΣΥΡΙΖΑ για ψήφιση ΠτΔ τώρα και εκλογές στο τέλος του 2015

Ζήτησε συναίνεση για τον Στ. Δήμα για να τερματιστεί η πολιτική αβεβαιότητα. Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για εκστρατεία σπίλωσης βουλευτών.

Ant1news

Την ανάγκη να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές και να υπάρξει άμεσα τερματισμός της πολιτικής αβεβαιότητας, ώστε να καθοριστεί το πλαίσιο της επόμενης ημέρας από το Μνημόνιο και να μην κινδυνεύσει η οικονομία και η χώρα, επεσήμανε στο διάγγελμα του ο Πρωθυπουργός.

Όπως υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς «είναι εξαιρετικά σημαντικό για την πορεία της χώρας να διαπραγματευθούμε την επόμενη μέρα, μετά το τέλος του Μνημονίου, και την νέα συμφωνία θωράκισης της Ελλάδας».

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι ανάγκη να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ως τις 29 Δεκεμβρίου, ζητώντας να υπάρξει συναίνεση γύρω από το πρόσωπο του Σταύρου Δήμα, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία για την Συνταγματική Αναθεώρηση (ενν. μμε την διάλυση της παρούσας Βουλής).

Η πρόταση Σαμαρά

Ο Αντώνης Σαμαράς κατέθεσε ουσιαστικά πρόταση για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τώρα και καθορισμό, σε ασφαλές περιβάλλον όπως είπε, της ημερομηνίας διεξαγωγής εκλογών, αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο οι κάλπες να στηθούν στο τέλος του 2015, όπως ανέφερε.

Ο Πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά ότι «είναι Εθνική υποχρέωση, αλλά το λέει και η κοινή λογική, πρώτα να τελειώσουμε τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και να ολοκληρώσουμε τη συνταγματική αναθεώρηση σε συνθήκες ηρεμίας και ασφάλειας. Και μετά, θωρακισμένοι οικονομικά και πολιτικά, μπορούμε να βρούμε το κατάλληλο χρονοδιάγραμμα για Εθνικές εκλογές ακόμα και στο τέλος του 2015».

Όπως σημείωσε, «κάτω από συνθήκες προεκλογικής πόλωσης, μόνον αφελείς θα πίστευαν ότι μπορεί κανείς να διαπραγματεύεται για την οικονομία μας ή να αλλάζει το Σύνταγμά μας. Αυτό λέει η φωνή της ευθύνης απέναντι στον Ελληνικό Λαό».

Μάλιστα, ο  Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «μετά την προεδρική εκλογή, μπορούμε να διευρύνουμε το κυβερνητικό σχήμα, με τη συμμετοχή και άλλων προσώπων που πιστεύουν στην Ευρωπαϊκή προοπτική της Χώρας, ώστε η επόμενη φάση να μας βρει πιο ενωμένους».

Όπως ξεκαθάρισε ο Αντώνης Σαμαράς «αυτό είναι ένα ρεαλιστικό σχέδιο αληθινής συναίνεσης, χωρίς θεσμικές εμπλοκές και χωρίς ακυβερνησία. Ώστε η επόμενη μέρα να βρει την Πατρίδα μας ενωμένη, τη Δημοκρατία μας σταθερή και την οικονομία μας αξιόπιστη και θωρακισμένη μέσα στην Ευρώπη».

Πυρά στον Τσίπρα για εκστρατεία σπίλωσης βουλευτών

Αναφερόμενος στην υπόθεση Χαϊκάλη αλλά και τους υπαινιγμούς για χρηματισμό που άφησαν κατά συναδέλφων τους οι βουλευτές Παραστατίδης και Βουδούρης, ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για εκστρατεία σπίλωσης, τονίζοντας ότι «ο φόβος και η τρομοκρατία δεν πρέπει να περάσουν», εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για δηλητηρίαση του πολιτικού κλίματος, με την βοήθεια όπως είπε ο κ. Σαμαράς του Πάνου Καμμένου, τον οποίο χαρακτήρισε ως συνεργάτη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστικά, ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι «δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτό το όργιο αστήρικτων και άθλιων κατηγοριών για δήθεν προσπάθεια εξαγοράς βουλευτών, που πάντα διαψεύδεται, αφού όμως στο μεταξύ έχει δηλητηριάσει τη Δημοκρατία μας. Κατηγοριών, στις οποίες δυστυχώς πρωταγωνιστεί ο ίδιος ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης,  κορυφαία στελέχη του και ο γνωστός συνεργάτης του, αρχηγός τρίτου κόμματος. Θυμίζω ότι ο κύριος Τσίπρας, ήδη από την πρόταση εμπιστοσύνης στη Βουλή, δυο μήνες πριν, είχε πει το απίστευτο, ότι δηλαδή, όποιος βουλευτής τολμήσει να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα είναι και εξαγορασμένος! Ενώ προχθές, συνεργαζόμενοι μαζί του βουλευτές, τόλμησαν να πουν το ίδιο για εκείνους τους πέντε συναδέλφους που στην πρώτη ψηφοφορία ψήφισαν σύμφωνα με τη συνείδησή τους τον Σταύρο Δήμα!».

Δείτε το διάγγελμα Σαμαρά