X

Μητσοτάκης: Τυχόν εκλογές θα μας φέρει σε τραγικό αδιέξοδο

Ηθικός αυτουργός και τελικός σκηνοθέτης στην υπόθεση Χαϊκάλη είναι ο Αλέξης Τσίπρας , λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ant1news

Μετά την πρωτοβουλία Σαμαρά, αν πάμε σε εκλογές, θα έχει ακέραια την ευθύνη ο ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης με δηλώσεις στο Βήμα FM. 

«Δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία ότι αν, παρά την προσπάθεια του πρωθυπουργού, οι βουλευτές δεν υπερψηφίσουν τον κ. Δήμα, η ευθύνη για την πρόκληση των πρόωρων εκλογών θα βαραίνει αποκλειστικά τον ΣΥΡΙΖΑ και τα σύμμαχα μ’ αυτόν, σ’ αυτήν την προσπάθεια, κόμματα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως: 

«Εάν σ’ αυτές τις εκλογές κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε πολύ φοβάμαι ότι η χώρα θα βρεθεί μπροστά σε ένα τραγικό αδιέξοδο, διότι είτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ανακρούσει πρύμναν και να βρεθεί μπροστά σε ένα διαφορετικό πλαίσιο συνεννόησης με τους πιστωτές».

Σχετικά με την υπόθεση Χαϊκάλη ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ηθικό αυτουργό και τελικό σκηνοθέτη τον Αλέξη Τσίπρα, διότι, όπως λέει, «ήταν ο πρώτος που άφησε σαφή υπονοούμενα ότι όποιος βουλευτής ψηφίσει, ενδέχεται να έχει δωροδοκηθεί και θα μπορούσε κάλλιστα κάποιος να δει το σήριαλ του κ. Χαϊκάλη ως ένα ακόμη επεισόδιο σ’ αυτήν την κακής ποιότητας παραγωγή που έχει στηθεί τους τελευταίους μήνες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και για τις μαζικές παραιτήσεις Γενικών Γραμματέων στα υπουργεία και το Δημόσιο προκειμένου να πολιτευτούν τονίζοντας ότι είναι κάτι που τον ενοχλεί και ότι αν περνούσε από το χέρι του, δεν θα τους έβαζε στα ψηφοδέλτια.

«Με ενοχλεί αυτή η εικόνα και αν περνούσε από το χέρι μου δεν θα ήταν αυτοί υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια του κόμματος και νομίζω ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να σκεφτούμε ένα πλήρες ασυμβίβαστο μεταξύ της δράσης του Γ.Γ. και του υποψήφιου βουλευτή», υπογράμμισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.