X

Η τελευταία πράξη πριν την τρίτη ψηφοφορία

Στις 18:30 σήμερα θα μεταδοθεί τηλεοπτικά η παρέμβαση του Πρωθυπουργού, η τελευταία πριν την ψηφοφορία της Δευτέρας.

Ant1news

Σήμερα το απόγευμα θα μεταδοθεί η συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στη δημόσια τηλεόραση, η τελευταία παρέμβασή του πριν την κρίσιμη ψηφοφορία της Δευτέρας, για την εκλογή ΠτΔ.

Η συνέντευξη θα μεταδοθεί από τη δημόσια τηλεόραση στις 18:30.

Στην παρέμβασή του ο Πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει τους βουλευτές προ των ευθυνών τους, εκθέτοντας εκ νέου τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τη χώρα, αν γίνουν πρόωρες εκλογές. Τους κινδύνους αυτούς εξέφρασε ως ανησυχία και ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σε σημερινή του συνέντευξη.

Επιπλέον, θα αναφερθεί στα όσα είχε πει και στο προηγούμενο διάγγελμα, δηλαδή στον ορισμό εκλογών μέσα στο 2015 και στη διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται δύσκολη η επίτευξη του στόχου των 180 βουλευτών, ώστε να εκλεγεί ο Σταύρος Δήμας στην τρίτη και τελική ψηφοφορία της Δευτέρας, καθώς απέχει αρκετά από τις 168 που είχε στη δεύτερη ψηφοφορία.

Χωρίς κανένας να μπορεί να προβλέψει το τελικό αποτέλεσμα και τις πιθανές ανατροπές, οι κομματικοί μηχανισμοί προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στα τέλη του Ιανουαρίου.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του ΣΥΡΙΖΑ όπου έχουν ξεκινήσει τις κουβέντες για τα ψηφοδέλτια μετά την ψηφοφορία της Δευτέρας, ενώ εκκρεμεί συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Φώτη Κουβέλη, ώστε να εξειδικευτούν οι προτάσεις για την κοινή εκλογική τακτική τους.