X

Σαμαράς: Άρνηση εκλογής Προέδρου ισοδυναμεί με πολιτικό εκβιασμό

Στο διακύβευμα της προεδρικής εκλογής αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΡΙΤ. «Ο λαός δε θέλει πρόωρες εκλογές», τόνισε.

Ant1news

Στην κρισιμότητα της ψήφου για την εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας και την ευθύνη των βουλευτών, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ, ενόψει της τρίτης ψηφοφορίας τη Δευτέρα το μεσημέρι, στη Βουλή.

«Ο λαός δεν θέλει εκλογές» τόνισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Κάνω τα πάντα για να βγει Πρόεδρος και να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές. Γιατί αυτό επιβάλλει το εθνικό συμφέρον και αυτό είναι το δικό μου χρέος».

«Η άρνηση εκλογής Προέδρου σημαίνει πολιτικό εκβιασμό. Σημαίνει ότι συντάσσονται με το δίδυμο Τσίπρα- Καμμένου. Κανένας βουλευτής δεν δικαιούται μετά να πει δεν ήξερα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και επισήμανε: «Αν εκλέξουμε Πρόεδρο θα έχουμε σπρώξει τη χώρα έξω απ' την κρίση, αν δεν ψηφίσουμε Πρόεδρο, όλοι όσοι ψηφίσουν "παρών" θα έχουν την ευθύνη και θα τους θυμάται ο λαός και κυρίως η ιστορία».

«Έχω αποδείξει τη συναίνεση στην πράξη», σημείωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας: «Θέλω κι άλλες δυνάμεις με ευρωπαϊκό προσανατολισμό στην κυβέρνηση».

Ο κ. Σαμαράς επισήμανε πως εφόσον υπάρξει συναίνεση στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί να ακολουθήσει συζήτηση για το χρονοδιάγραμμα των εκλογών, «ακόμη και στα τέλη του 2015». «Δε μπορώ να δεχθώ, όμως, αυτοπαραίτηση της κυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά.

Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση πως δηλητηρίασε το πολιτικό κλίμα για να σπρώξει τη χώρα σε εκλογές. Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε πως οι αγορές «φρίττουν» όσο περισσότερο ακούν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ακούν τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι… «θα χορέψει τις αγορές στο ταψί»! Εδώ ακόμα και μεγάλες χώρες τρέμουν μην υποβαθμιστεί η πιστοληπτική τους ικανότητα και παίρνουν έκτακτα μέτρα για να μην το γυρίσουν οι αγορές εναντίον τους. Και μιλάω για Ιταλία, μιλάω για Γαλλία, μιλάω και για Ρωσία ακόμα! Και δικοί μας ανεύθυνοι απειλούν τις αγορές ότι θα τις χορέψουν στο ταψί! Δεν ξέρω αν είμαστε στα καλά μας;», διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

«Μιλούν και πάλι για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, γιατί πολύ απλά αυτά που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ εκεί οδηγούν», τόνισε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες, ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει. «Αν γίνουν εκλογές, θα τις κερδίσουμε», είπε εμφατικά, υπενθυμίζοντας πως το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ μειώνεται.

«Παρότι με βολεύουν οι εκλογές, εγώ θέλω να δω το πλοίο να δένει με ασφάλεια στο λιμάνι το ήρεμο. Όταν το πλοίο που επί πέντε χρόνια χτυπήθηκε απ’ όλες τις θάλασσες φτάνει στο λιμάνι επιτέλους, δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας, από ένα καπρίτσιο, να θέλει να το ξανασπρώξει σε φουρτουνιασμένες θάλασσες, χωρίς πυξίδα, χωρίς σχέδιο, χωρίς πλήρωμα…» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε «Νομίζω ότι αυτό το καταλαβαίνει ο καθένας και κυρίως οι Έλληνες καταλαβαίνουν πως ό,τι χτίσαμε με αίμα αυτά τα τρία χρόνια, μπορεί να χαθεί μόνο σε μια μέρα μέσα. Και επειδή το καταλαβαίνουν, την απάντηση, όταν πρέπει, θα την δώσουν».

Αφού έκανε έναν απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησης του, ο πρωθυπουργός επισήμανε πως η Ελλάδα βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου από το μνημόνιο. «Πριν δυόμισι χρόνια, μέσα στην Ευρώπη, υπήρχαν κάποιοι που ήθελαν να «τιμωρηθεί» η Ελλάδα μας, για να παραδειγματιστούν οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης. Εμείς το αποτρέψαμε αυτό. Και τώρα κάποιοι πάνε να μας ξαναφέρουν εκεί! (...) Για να μας θυσιάσουν σαν «Ιφιγένεια»! Για να μας κάνουν τον «αποδιοπομπαίο τράγο» και το παράδειγμα προς αποφυγήν για τους υπόλοιπους! Ο λαός μας, όμως, υπέφερε, θυσίασε, αλλά πίσω δεν θέλει να πάει!», πρόσθεσε.

«Η  Ελλάδα -εγώ το πιστεύω- βρίσκεται πολύ κοντά να τα ξεπεράσει όλα αυτά. Οριστικά! Είναι ακριβώς δίπλα το λιμάνι και πιστεύω ότι αυτή η μάχη θα είναι η τελευταία μάχη για την ισοπέδωση, επιτέλους, του λαϊκισμού στην Ελλάδα!» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά: