X

Ποιοι μπαίνουν στην κυβέρνηση από τους ΑΝΕΛ

Ένα υπουργός και τέσσερις υφυπουργοί από τους ΑΝΕΛ θα είναι στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Ant1news

Ο Πάνος Καμμένος θα είναι αυτός που θα αναλάβει υπουργός της νέας κυβέρνησης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, από πλευράς Ανεξάρτητων Ελλήνων. Οι πληροφορίες θέλουν τον πρόεδρο του κόμματος να αναλαμβάνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Αρχικά στο κυβερνητικό σχήμα επρόκειτο να μετέχει ο κ.Νικολόπουλος, όμως μετά από αντιδράσειςδε θα συμμετάσχει. Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, θα  μπει στην κυβέρνηση ο Παναγιώτης Σγουρίδης, που θα αναλάβει υφυπουργός στο σημερινό υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο θα μετατραπεί σε Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά θα αναλάβει υφυπουργός στο Μακεδονίας – Θράκης, το οποίο θα είναι στις αρμοδιότητες του Υπουργείο Εσωτερικών, στο οποίο υπάγονται οι υπηρεσίες και αρμοδιότητες των Υπουργείων: Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης &ι Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και του Μακεδονίας-Θράκης.

Κουντουρά, υφυπουργός ή αναπληρωτής Τουρισμού θα αναλάβει η Έλενα Κουντουρά, στο υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού

Ο Τέρενς Κουίκ αναλαμβάνει υφυπουργός Επικρατείας στο υπουργείο Επικρατείας και Τύπου, στο πλευρό του κ.Παππά.

Τη θέση του κ.Κουίκ ως εκπροσώπου Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανέλαβε η Μαρίνα Χρυσοβελόνη.

Η ανακοίνωση του κυβερνητικού σχήματος θα γίνει μέχρι τις 14.30, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη και λίγο αργότερα θα γίνει μέχρι τις 16.00.