X

Δρίτσας-Χριστοδουλοπούλου: Δύο υπουργοί στο ίδιο σπίτι

Σε υπουργικές θέσεις στη νέα κυβέρνηση τοποθετήθηκαν ο Θοδωρής Δρίτσας και η σύζυγός του, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Ant1news



Για πρώτη φορά ένα ζεύγος θα κάθεται στο ίδιο τραπέζι στο υπουργικό συμβούλιο, καθώς τόσο ο Θοδωρής Δρίτσας όσο και η σύζυγός του, Τασία Χριστοδουλοπούλου, αναλαμβάνουν υπουργική θέση στη νέα κυβέρνηση.

Ο κ. Δρίτσας τοποθετήθηκε αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας, ενώ η σύζυγός του, η κ. Χριστοδουλοπούλου, αναλαμβάνει αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας: Θοδωρής Δρίτσας

Ο Θοδωρής Δρίτσας, γεννήθηκε στον Πειραιά, στις 22 Αυγούστου 1947. Μεγάλωσε στην Ευαγγελίστρια και από μικρός δραστηριοποιήθηκε σε πολιτικούς, κοινωνικούς αγώνες. Σπούδασε Νομικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Εργάστηκε από το 1972 ως ομόρρυθμος εταίρος στο οικογενειακό φαρμακείο στον Πειραιά, μέχρι την αποχώρηση του, λόγω ασυμβίβαστου, μετά την εκλογή του στη Βουλή το 2007. Στην περίοδο της δικτατορίας εντάχθηκε στην Οργάνωση Σοσιαλιστική Επανάσταση. Ανέντακτος της Αριστεράς στη συνέχεια. Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από το 2004.

Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής: Τασία Χριστοδουλοπούλου

H Αναστασία (Τασία) Χριστοδουλοπούλου τέλειωσε τη Νομική Σχολή της Αθήνας. Είναι μαχόμενη δικηγόρος και συνδικαλίστρια. Εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, με τη Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση. Ιδρυτικό μέλος του Χώρου Διαλόγου και Κοινής Δράσης της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και Συντονίστρια του Τμήματος Δικαιωμάτων. Συμμέτοχος στη δράση του Ευρωπαϊκού και Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ σε όλες τις πόλεις της Ευρώπης, ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό, στην καταστολή, στον πόλεμο και στο ρατσισμό. Δραστηριοποιείται στον τομέα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων, ενάντια σε κάθε είδους διακρίσεις, με βάση την εθνική καταγωγή, το θρήσκευμα, το φύλο, το σεξουαλικό προσανατολισμό, τις πολιτικές πεποιθήσεις και την κοινωνική προέλευση.