X

Ορκίστηκε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα

Έτοιμη να πιάσει δουλειά η νέα κυβέρνηση μετά την ορκωμοσία της στο Προεδρικό Μέγαρο. Την Τετάρτη στις 10:30 η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ant1news



Την Τετάρτη το πρωί στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της νέας κυβέρνησης, υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ θα ακολουθήσουν οι περισσότερες τελετές παράδοσης-παραλαβής στα Υπουργεία.

Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, ενώ ακολούθησε η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Υπουργείο Εξωτερικών και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η νέα κυβέρνηση ορκίστηκε το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Η ορκωμοσία ξεκίνησε με τον θρησκευτικό όρκο, ενώ ακολούθησε ο πολιτικός όρκος από τους νέους Υπουργούς και Υφυπουργούς.

Κατόπιν, οι νέοι Υπουργοί, ένας-ένας, έβαλαν κατά σειρά την υπογραφή τους στο Πρωτόκολλο Ορκωμοσίας, ολοκληρώνοντας την τελετή.

Σημειώνεται ότι δεν υπέγραψαν σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, η Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, καθώς δεν ήταν έτοιμα τα προεδρικά διατάγματα. Γι΄ αυτό το λόγο άλλωστε καθυστέρησε και η ορκωμοσία.

Δείτε εδώ όλα τα βιογραφικά των μελών της νέας κυβέρνησης







Οι πρώτες δηλώσεις των μελών της νέας κυβέρνησης: