X

Στρατούλης: Διακοπή στις μειώσεις των συντάξεων και επαναφορά του 13ου μισθού

Τις προτεραιότητες του υπουργείου Κοινωνικής Εργασίας, στο οποίο ανέλαβε Αναπληρωτής Κοινωνικής Εργασίας  εξέθεσε ο Δημήτρης Στρατούλης στο Πρωινό ΑΝΤ1.

Ant1news

«Το πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί είναι να δοθεί πίσω στους ηλικιωμένους ανασφάλιστους του ΟΓΑ η σύνταξη των 362 ευρώ» είπε ο κ.Στρατούλης μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων έθεσε τις προτεραιότητες που έχει η κυβέρνηση στον τομέα τον οποίο αναλαμβάνει.

«Το δεύτερο είναι να σταματήσουμε τις μειώσεις των συντάξεων και των επικουρικών, όπως και τη ρήτρα θανάτου για τις επικουρικές, για τη χήρα και ταυτόχρονα. Θα στηρίξουμε χρηματοδοτικά το Ασφαλιστικό σύστημα και θα αρχίσουμε τη σταδιακή αποκατάσταση της 13ης σύνταξης», είπε σχετικά.

Ερωτώμενος για το πού θα βρεθούν οι πόροι για τη στήριξη του Ασφαλιστικού συστήματος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων σημείωσε ότι «υπάρχει πρόγραμμα το οποίο θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες».

Το νομοσχέδιο για τον 13ο μισθό είναι έτοιμο και αφορά στο δώρο Χριστουγέννων.

Διευκρίνισε ότι «μέιλ Χαρδούβελη δεν υπάρχει» και έκανε σαφές ότι  «τα όρια ηλικίας δεν θα αυξηθούν»

«Το πρώτο μέτρο είναι η διακοπή της μείωσης των συντάξεων και το δεύτερο μέτρο θα είναι η επαναφορά της 13ης σύνταξης, καταρχήν για όσους είναι κάτω από 700 ευρώ» δήλωσε ο κ.Στρατούλης και συμπλήρωσε:

«Μνημονιακές διατάξεις οι οποίες οδηγούν σε σταδιακή μείωση των συντάξεων ή σε αύξηση των ορίων ηλικίας θα επανεξεταστούν και θα  καταργηθούν. Και σίγουρα θα προστατέψουμε τα δικαιώματα των γυναικών με παιδιά, των ΑΜΕΑ και των εργαζομένων στα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα να παίρνουν πρόωρη συνταξιοδότηση, λόγω των συνθηκών εργασίας τους.

Θα ξεκινήσουμε από εκεί που δεν έχει δαπάνες ή μεγάλες δαπάνες και σταδιακά θα κάνουμε και τα άλλα, με βάση τους ρυθμούς της κοινωνίας», διευκρίνισε.