X

Λαφαζάνης: Διακοπή κάθε ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ

Στο Δημόσιο θα επανέλθει η ΔΕΗ, είπε ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος&Ενέργειας, ενώ προανήγγειλε άμεση διάθεση δωρεάν ρεύματος στους άνεργους.

Ant1news

«Θα προχωρήσουμε σε διακοπή κάθε ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ», υπογράμμισε σε δηλώσεις του στο Mega ο νέος υπουργός παραγωγικής ανασυγκρότησης, περιβάλλοντος και ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος&Ενέργειας υπογράμμισε ότι πρόκειται για μία από τις πρώτες προτεραιότητες του υπουργείο, τονίζοντας ότι η ΔΕΗ «θα επανέλθει στο Δημόσιο ως δημόσια επιχείρηση η οποία θα λειτουργήσει σε όφελος της ανάπτυξης και με κριτήρια αποκλειστικά παραγωγικά και βεβαίως περιβαλλοντικά».

 «Θα είναι μια καινούργια ΔΕΗ η οποία θα υποβοηθήσει σημαντικά την ανάγκη να προχωρήσει η χώρα σε παραγωγική ανασυγκρότηση», σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή της προεκλογικής της δέσμευση για δωρεάν ρεύμα σε 300.000 άνεργους, συμπληρώνοντας ότι το φυσικό αέριο και το ρεύμα είναι πολύ ακριβά.

Σχετικά με τις εξαγγελίες σε συνάρτηση με την αξιολόγηση από την τρόικα και την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, σημείωσε: «Ποια αξιολόγηση; Εμείς θα αξιολογούμαστε καθημερινά από τον ελληνικό λαό».