X

Παρασκευόπουλος: Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι στο πλευρό των αδυνάτων

«Υπάρχει ανάγκη για κοινωνική δικαιοσύνη με διαφορετικά χαρακτηριστικά», δήλωσε ο Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος ορκίστηκε μια ημέρα αργότερα από τους άλλους υπουργούς.

Ant1news


Του: Νίκου Γερακάρη 

«Είναι πολύ βαρύτερο το έργο με συνθήκες κρίσης», είπε ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, παραλαμβάνοντας τα καθήκοντά του από τον απερχόμενο υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου. Και πρόσθεσε ότι «θα προσεχθούν ιδιαίτερα οι άνθρωποι που είναι σε δυσχερέστερη κατάσταση, καθώς και οι πιο αδύναμοι στις φυλακές».

Όπως ανέφερε στη συνέχεια ο νέος υπουργός:  «Υπάρχει πολύς κόσμος σε δύσκολη θέση και πολλοί φτωχοί άνθρωποι. Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι στο πλευρό των αδυνάτων και να έχει ως χαρακτηριστικό την αυστηρότητα αλλά και την επιείκεια. Θα υπάρξει αλλαγή πολιτικής, χωρίς όμως να ξεχαστεί η σημασία του Συντάγματος και του Κράτους Δικαίου. Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει πολύ σημαντικό έργο, ούτως ή άλλως, για τη χώρα, τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου». 

Ο απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου εξέφρασε αρχικά, τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας που έχασαν τη ζωή τους στην Ισπανία.  Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κατάσταση της χώρας και τα τεράστια οικονομικά και θεσμικά προβλήματα που αντιμετώπισε η κυβέρνηση της ΝΔ και, ειδικότερα, στο νομοθετικό έργο του υπουργείου και τα εκκρεμή νομοσχέδια, τονίζοντας τα εξής: 

«Η χώρα ήταν σχεδόν στο χείλος του γκρεμού, αλλά με τις θυσίες του ελληνικού λαού και τις προσπάθειες του πρωθυπουργού διατηρηθήκαμε στην Ευρωζώνη. Το έργο του υπουργείου Δικαιοσύνης υλοποιήθηκε, παρά τις μεγάλες ελλείψεις, από το προσωπικό το οποίο και ευχαρίστησε για την προσφορά του καθ' όλο το διάστημα της υπουργίας του, ενώ εξέφρασε τις ευχές του στον νέο υπουργό για επιτυχία στο έργο του και για το καλό της χώρας».

Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, ορκίσθηκε με μια ημέρα καθυστέρηση καθώς δεν πρόλαβε, την Τρίτη, να βρεθεί στην τελετή ορκωμοσίας του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Ο κ. Παρασκευόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημερώθηκε αργά για την υπουργοποίησή του και δεν πρόλαβε την πτήση από Θεσσαλονίκη για Αθήνα.