X

Κατρούγκαλος: Επιστρέφουν στο Δημόσιο 3.500 απολυμένοι ως τον Φεβρουάριο

Την επιστροφή  μέσα σε ένα μήνα 2.500 έως 3.500 δημοσίων υπάλληλων που απομακρύνθηκαν από το Δημόσιο προανήγγειλε, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ant1news

Την άμεση επιστροφή στο Δημόσιο 2.500 έως 3.500 υπαλλήλων που απομακρύνθηκαν λόγω διαθεσιμότητας προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρυθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ δεν πρόκειται για επαναπροσλήψεις αλλά για ανάκληση αντισυνταγματικών απολύσεων κατι που επεσήμανε σε δηλώσεις του και την Τετάρτη.

Οι απολυμένοι προέρχονται από τις καθαρίστριες,  τους σχολικούς φύλακες, τους καθηγητές των ΕΠΑΛ και άλλες κατηγορίες.

Στην ερώτηση πού θα βρεθούν τα χρήματα για το μισθολογικό κόστος, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε πως τα κονδύλια θα βρεθούν από την πραγματοποίηση λιγότερων νέων προσλήψεων από τις 15.000 που προβλέπει ο προϋπολογισμός.

Ανάμεσα στους 2.500 με 3.500 υπαλλήλους που θα επιστρέψουν στις θέσεις τους δεν περιλαμβάνονται οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως και αυτοί θα επαναπροσληφθούν, αλλά αυτό δεν είναι θέμα της αρμοδιότητάς του.

Την θέση τους για το θέμα αυτό ανακοίνωσαν και οι ΑΝ.ΕΛ, με σχόλιο της εκπροσώπου Τύπου κ. Μαρίας Χρυσοβελώνη:

«Από το 2012 οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και εγώ προσωπικά ως αρμόδια τότε Τομεάρχης, πολεμήσαμε πολύ σκληρά τον παραλογισμό με τις διαθεσιμότητες στο Δημόσιο. Παρά τα όσα υποσχόταν ο πρώην υπουργός κ. Μανιτάκης, τελικά οι διαθεσιμότητες οδήγησαν επί Μητσοτάκη σε χιλιάδες άδικες απολύσεις.

Απολύσεις άδικες γιατί έγιναν χωρίς καμία ατομική αξιολόγηση και παράλογες γιατί προκάλεσαν ζημία του δημοσίου συμφέροντος όπως π.χ. στην περίπτωση της φύλαξης των σχολείων.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πέραν της προφανούς στήριξής μας στο μέτρο ανάκλησης των απολύσεων που έγιναν μέσω διαθεσιμοτήτων, προτείνουμε την αποσύνδεση της κινητικότητας στο Δημόσιο από οποιαδήποτε μέτρα τιμωρητικού χαρακτήρα σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων.

Μόνη λύση είναι η παροχή θετικών κινήτρων από το κράτος στους ενδιαφερόμενους να μετακινηθούν σ’ όσες υπηρεσίες υπάρχει ανάγκη».