X

Οικονομικός σύμβουλος ΣΥΡΙΖΑ: Το πρόγραμμα είναι κοστολογημένο

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επεξεργαστεί τον τρόπο χρηματοδότησης του κοινωνικού προγράμματός του, δήλωσε στη γερμανική Ραδιοφωνία Deutschlandfunk ο οικονομικός σύμβουλος του κόμματος, Θεόδωρος Παρασκευόπουλος.

Ant1news

Ο οικονομικός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρος Παρασκευόπουλος δήλωσε στη γερμανική Ραδιοφωνία Deutschlandfunk ότι το κόμμα έχει επεξεργαστεί το οικονομικό του πρόγραμμα, περιγράφοντάς το.

Τη συνέντευξη αναμεταδίδει η Deutsche Welle.

«Έχουμε ένα άμεσο πρόγραμμα για την ανακούφιση όσων έχουν ανάγκη. Αυτό σημαίνει ιατρική περίθαλψη, πρωινό στα σχολεία, αντιμετώπιση του προβλήματος των αστέγων κ.ο.κ. Συν μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Και έχουμε υπολογίσει ότι αυτά θα κοστίσουν περίπου 11,5 δισ. ευρώ και μπορούν να χρηματοδοτηθούν μέσω ανακατανομής πόρων στον κρατικό προϋπολογισμό και καταπολέμησης του παράνομου εμπορίου καυσίμων», είπε, προσθέτοντας πως τα δύο τελευταία μέτρα αθροίζονται σε 12 δισ. ευρώ.

Ο κ.Παρασκευόπουλος επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να αναμορφώσει τη δημόσια διοίκηση, ενώ επέρριψε ευθύνες στην Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ για το ότι την διέφθειραν και την κατέστησαν αναποτελεσματική «με την πελατειακή τους πολιτική αλλά όχι μόνο», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Διευκρινίζοντας τον δεύτερο πυλώνα του προγράμματος της κυβέρνησης, ο οικονομικός σύμβουλος, σημείωσε ότι είναι η ριζική μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, ενώ τόνισε ότι με τη δομή της νέας κυβέρνησης «καθίσταται σαφές ότι θα αλλάξουν πολλά».

«Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε, ναι», υπογράμμισε ο κ. Παρασκευόπουλος, ενώ ερωτηθείς  για το πώς θα τα καταφέρει η κυβέρνηση στο θέμα των φοροεισπρακτικών μηχανισμών σε βάρος των πλουσίων, κάτι που καμία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν κατόρθωσε, ο κ.Παρασκευόπουλος υπογράμμισε ότι «εκείνοι δεν το ήθελαν».

«Επειδή επρόκειτο για δύο κόμματα που χρηματοδοτούνταν από τους πλούσιους και τους απάλλασσαν νόμιμα ή παράνομα από φόρους. Περί αυτού επρόκειτο διαρκώς. Περί αυτού επρόκειτο όμως εδώ και δεκαετίες και αυτός είναι ένας από τους λόγους -όχι ο μόνος- για τους οποίους η Ελλάδα κατέληξε σε αυτήν την κρίση», είπε συμπληρώνοντας σαν επιπλέον λόγο ότι οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις δεν είχαν ασκήσει υγιή οικονομική πολιτική.