X

Σουλτς σε Τσίπρα: Ελπίζω η υπέροχη χώρα σας να συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε λόγο για μία ειλικρινή συζήτηση με τον πρωθυπουργό και επισήμανε τη διάθεση για διάλογο της Αθήνας με τους εταίρους της.

Ant1news

Περίπου δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Σπάνια αισθάνθηκα ότι έχω συνομιλήσει τόσο ειλικρινά», επισήμανε ξεκινώντας τις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου ο Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος τόνισε πως είναι φυσικό να υπάρξουν συμφωνίες σε κάποια θέματα και συγκρούσεις σε κάποια άλλα.

Αυτό που είναι σημαντικό, συνέχισε ο Γερμανός πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είναι ότι άκουσα πως δεν αντιμετωπίζετε τα θέματα μέσω μονομερών ενεργειών, αλλά μέσω διαβουλεύσεων με τους εταίρους.

«Γνωρίζετε πολύ καλά ότι σε ανοιχτές συζητήσεις στην Ευρώπη, εκφράζονται φόβοι ότι ο Τσίπρας θα ακολουθήσει το δικό του δρόμο», είπε ο κ. Σουλτς για να τονίσει πως διαπίστωσε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Η Ελλάδα έχει χαρίσει πολλά στην Ευρώπη και έχει ακόμη πολλά να προσφέρει, σχολίασε ο κ. Σουλτς και εξέφρασε την ελπίδα η Ελλάδα να συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία.

Για μια νέα σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ της μεταμνημονιακής Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο σαρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα αντιμετωπίσουν τα αίτια της κρίσης στην Ελλάδα και τόνισε ότι είναι ανάγκη να γίνουν διαβουλεύσεις για μια συνολική και αμοιβαία επωφελή λύση, κάτι που, όπως επισήμανε, χρειάζεται χρόνο. 

Το σχόλιο του ΚΚΕ

«Όσο κι αν προσπαθούν να πείσουν για το αντίθετο οι κύριοι Τσίπρας και Σουλτς, η ΕΕ και οι θεσμοί της, είναι οι κατεξοχήν προστάτες της «οικονομικής ολιγαρχίας» και υπεύθυνοι για όσα ζει ο ελληνικός λαός.»