X

Στο «σφυρί» βγάζει τα υπουργικά αυτοκίνητα η κυβέρνηση

Θα διατηρηθεί μόνο ο αριθμός των αυτοκινήτων που θα κριθεί ως ο απολύτως απαραίτητος.

Ant1news



Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Να βγάλει στο σφυρί τα υπουργικά αυτοκίνητα προτίθεται η κυβέρνηση, προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα. Πρώτη-πρώτη στη σχετική λίστα βρίσκεται η λεγόμενη και «μνημονιακή μπέμπα». Δεν είναι άλλη από την πανάκριβη -750.000 ευρώ κοστολογείται- αλεξίσφαιρη, θωρακισμένη BMW, με την οποία κυκλοφορούσε μέχρι και λίγο πριν τις εκλογές, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στον κατάλογο υπάρχουν και άλλα οχήματα-θηρία που χρησιμοποιούνταν από υπουργούς είτε έχουν ακινητοποιηθεί εδώ και καιρό, ώστε με την πώληση τους να εισπραχθούν σημαντικά ποσά, όπως τουλάχιστον εκτιμά ο Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος.

Θα είναι μια από τις πρώτες αποφάσεις που θα υπογραφούν αμέσως μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και πρόκειται για ένα πρώτο δείγμα εφαρμογής του δόγματος «σεμνά και ταπεινά».

Στον κρατικό στόλο θα διατηρηθεί ο αριθμός των αυτοκινήτων που θα κριθεί ως ο απολύτως απαραίτητος είτε για τη φιλοξενία ξένων επισκεπτών είτε για την μεταφορά των κυβερνητικών στελεχών σε εκδηλώσεις στις οποίες δεν είναι εφικτό να μεταβούν για οποιοδήποτε λόγο με το δικό τους όχημα.