X

Τσίπρας: Στεκόμαστε στο πλευρό των πλημμυροπαθών

Όπως είπε ο πρωθυπουργός η κρατική μηχανή λειτούργησε σωστά και δεν απειλήθηκαν ανθρώπινες ζωές. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Ήπειρος και  Ευρυτανία.

Ant1news

Έκτακτη σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας στο Χαλάνδρι, με θέμα την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει προκύψει από την κακοκαιρία, ιδιαίτερα στην Ήπειρο.

Σε δηλώσεις του μετά την σύσκεψή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε ότι είναι στο πλευρό των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται. Έκανε λόγο για πρωτοφανή φαινόμενα χθες και σήμερα με μεγάλο όγκο υδάτων που έπληξαν κυρίως στη δυτική Ελλάδα, ωστόσο όπως είπε το θετικό είναι ότι λειτούργησε η κρατική μηχανή και δεν υπήρξε απειλή για την ανθρώπινη ζωή. 

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε αναφορά και στην κατάρρευση του τόξου στο γεφύρι της Πλάκας , κάτι που χαρακτήρισε αρνητικό γεγονός, ωστόσο, όπως είοε αυτό που προέχει είναι να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε την εκροή των υδάτων προς την πεδιάδα τις επόμενες ώρες. 

Όπως είπε ο πρωθυπουργός «καθήκον μας είναι να κινητοποιήσουμε την Πολιτεία, να σταθούμε δίπλα στον πολίτη και από αύριο πρώτο μας καθήκον να επουλώσουμε τις πληγές των πλημμυροπαθών».

Κλιμάκιο στελεχών των υπουργείων Υποδομών και Πολιτισμών με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη θα μεταβεί στην περιοχή άμεσα (μέσα στην ημέρα) ώστε να εξεταστούν οι ζημιές, ανάφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ταυτόχρονα, κλιμάκιο από το Υπουργείο Πολιτισμού και τεχνικό προσωπικό από τη Θεσσαλονίκη θα επισκεφτεί τις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να εξετάσει τις ζημιές, όπως γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Επίσης, θα μεταβεί άμεσα -σήμερα- ένα ακόμα κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας, στο οποίο θα μετέχουν ο Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σημιεώνεται ότι ήδη έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή της Ηπείρου και της Ευρυτανίας, κάτι που είχε ζητήσει νωρίτερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός ο περιφερειάρχης της Ηπείρου, κατά την επικοινωνία τους του είπε ότι υπάρχει προσφορά από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο για δωρεά της μελέτης για την ανακατασκευή του γεφυριού.

«Άμεσα ωστόσο, μας ενδιαφέρει ότι δεν κινδύνευσαν και δεν κινδυνεύουν ζωές», τόνισε ο κ. Τσίπρας.  

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά τη σύσκεψη, η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά και την περιοχή του Έβρου. «Υπάρχουν προβλήματα, όπως μας έχουν ενημερώσει μεγάλος όγκος υδάτων κατεβαίνει και από τη Βουλγαρία. Σε κάθε περίπτωση είμαστε σε ετοιμότητα και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», ανέφερε ο κ. Σακελλαρίδης, σημειώνοντας ότι έχουν γίνει επαφές με τις γειτονικές χώρες.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Βούτση, και του έθεσε την ανησυχία του για την κρισιμότητα της κατάστασης που έχει προκύψει λόγω της κακοκαιρίας στην Άρτα και για την αναγκαιότητα λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΚΕ, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι έχει κινητοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός και γίνονται όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.