X

Θετική «ματιά» για τον ΔΕΣΦΑ από την κυβέρνηση

Η τελική στάση της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ, που δείχνει να είναι θετική, θα εξαρτηθεί από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ant1news



Του Νίκου Ρογκάκου

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ εάν και εφόσον η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίνει την ιδιωτικοποίηση του 66% της επιχείρησης άφηναν σήμερα κύκλοι του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Τρίτη ο κ. Λαφαζάνης αναμένεται να συναντηθεί με εκπροσώπους των Αζέρων για να συζητήσουν για τον ΔΕΣΦΑ, ενώ επί τάπητος θα τεθεί και το θέμα του αγωγού TAP, όπου η Ελλάδα εμφανίζεται πρόθυμη να συνεχιστεί η επένδυση και οι εργασίες για τον αγωγό.

Ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΣΦΑ, κ.κ Αντώνη Νάτσικα και Κωνσταντίνο Ξιφαρά, ενώ ακολούθως πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους επικεφαλής της ΔΕΠΑ, Γιώργο Σπανούλη, Πρόεδρο του Ομίλου και Σπύρο Παλαιογιάννη, Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Παράλληλα, ο κ. Λαφαζάνης σήμερα επισκεπτόμενος τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ δήλωσε ότι η κυβέρνηση προγραμματίζει να υπάρξει φθηνό ρεύμα για το λαό, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο μειώσεων στα τιμολόγια συγκεκριμένων κατηγοριών καταναλωτών.