X

Τηλεφωνική συνομιλία Τσίπρα – Γιούνκερ ενόψει Eurogroup

Tηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, προκειμένου να του περιγράψει την ελληνική πρόταση στο αυριανό Eurogroup.

Ant1news

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την τηλεφωνική επικοινωνία την ζήτησε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων ενόψει του αυριανού Eurogroup.

Στόχος της Ελλάδας είναι μία συμφωνία γέφυρα με τους εταίρους, με σκοπό την εξασφάλιση χρόνου ώστε να παρουσιάσει το ολοκληρωμένο της σχέδιο.

Η ελληνική πλευρά, ωστόσο, αρνείται κατηγορηματικά και επανειλημμένως την παράταση του υπάρχοντος προγράμματος, προϋπόθεση την οποία θέτουν ως βάση οι Ευρωπαίοι εταίροι για την έναρξη συνομιλιών και την εξασφάλιση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών.

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον επικεφαλής της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα, τον οποίο και ευχαρίστησε για την στήριξή του στις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Ο κ. Πιτέλα ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ότι είχε επικοινωνία με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, τον επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί και άλλους αξιωματούχους στους οποίους τόνισε την ανάγκη για μια νέα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της Κομισιόν τόνισε από τις Βρυξέλλες ότι δεν περιμένει ουσιαστικά αποτελέσματα αύριο Τετάρτη και μεθαύριο, και ενδεχόμενη συμφωνία θα υπάρξει στο προγραμματισμένο Eurogroup στις 16 Φεβρουάριου.