X

Τι απαντά το ΥΠΟΙΚ για τη συνεργασία με τη Lazard

Διαψεύδει το Υπουργείο Οικονομικών ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης προσέλαβε δύο κόρες φίλων του, όπως ανέφερε ο τραπεζίτης της Lazard στο γαλλικό περιοδικό Paris Match.

Ant1news

Αμισθί και ατελώς συνεργάζεται η Lazard με την ελληνική κυβέρνηση αποσαφηνίζει το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του.

Σημειώνεται πως ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Δριβελέγκας, είχε καταθέσει προ ημερών ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, αναφορικά με την «πρόσληψη» της Lazard.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης προσέλαβε «δύο κόρες φίλων του». Διευκρινίζεται ότι ο υπουργός δεν έχει κάνει καμία πρόσληψη και δη θυγατέρων φίλων του.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο τραπεζίτης, Ματιέ Πιγκάς, ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο σε δηλώσεις του προς το γαλλικό περιοδικό Paris Match.

Το επίμαχο απόσπασμα, που αφορά στην πρώτη συνάντηση του Ματιέ Πιγκάς με τον Γιάνη Βαρουφάκης, ανέφερε τα εξής: «Είχε δίπλα του μόνο έναν σύμβουλο επικοινωνίας και δύο βοηθούς, δύο κόρες φίλων του που είχε προσλάβει την προηγούμενη μέρα» διηγείται ο Πιγκάς.