X

Στην τελική ευθεία οι τεχνικές συζητήσεις στις Βρυξέλλες

Απόψε ολοκληρώνονται οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και των θεσμικών εκπροσώπων στις Βρυξέλλες.

Ant1news



Σήμερα το βράδυ αναμένεται να περατωθούν οι τεχνικές διαβουλεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους εκπροσώπους των δανειστών στις Βρυξέλλες, όπως ανέφερε καλά πληροφορημένη πηγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή της Επιτροπής, μετά το πέρας των τεχνικών συζητήσεων, όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα προετοιμαστούν για το Eurogroup της Δευτέρας, στο οποίο αναμένεται να ληφθούν οι ουσιαστικές αποφάσεις για το θέμα της Ελλάδας.

Αυτή τη στιγμή οι συζητήσεις της ελληνικής πλευράς με τους θεσμικούς εκπροσώπους (Επιτροπή, ΕΚΤ και ΔΝΤ) συνεχίζονται. Πηγές της Επιτροπής διευκρίνιζαν ότι δεν πρόκειται για διαπραγμάτευση, αλλά για ανταλλαγή απόψεων με στόχο την καλύτερη κατανόηση της κάθε πλευράς.

«Τα τεχνικά κλιμάκια δεν κάνουν διαπραγμάτευση ή κριτική σε θέσεις. Καταγράφουν τα σημεία σύγκλισης, διαπιστώνουν / εντοπίζουν τις αποκλίσεις. Τη Δευτέρα, δηλαδή, στο Eurogroup θα υπάρχουν δύο, ισάξια και ισότιμα, κείμενα –ένα της ελληνικής πλευράς και ένα της Κομισιόν. Κείμενα μέσα από τα οποία οι δύο πλευρές θα μπορούν άμεσα να βλέπουν σε ποια σημεία υπάρχει διαφωνία και σε ποια συμφωνία», ανέφεραν την Παρασκευή κυβερνητικές πηγές.