X

Κουρουμπλής: Αύξηση στο εισιτήριο νοσοκομείων για τους τουρίστες

Την δέσμευση του για κατάργηση του εισιτηρίου στις μονάδες υγείας για τους Ελληνες και της επιβολής 1 ευρώ ανά συνταγή επανέλαβε ο Υπουργός Υγείας.

Ant1news

Στην σημαντική αύξηση, απο πέντε ευρώ σήμερα, του εισιτηρίου που θα πληρώνουν όσοι τουρίστες καταφεύγουν στα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία, θα προχωρήσει άμεσα η Κυβέρνησή, όπως δήλωσε ο Υπουργός Υγείας.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «οι Έλληνες πηγαίνουμε σε νοσοκομείο του Βελγίου και πληρώνουμε εισιτήριο 20 ευρώ και θα πληρώνουν οι τουρίστες στην Ελλάδα μόνο πέντε ευρώ;».

Όπως είπε ο Υπουργός Υγείας «θα ισχύσει ό,τι και στις χώρες της ευρωζώνης. Το εισιτήριο δεν θα είναι πέντε ευρώ. Θα είναι υψηλότερο».

Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους ασθενείς, ο κ. Κουρουμπλής ξεκαθάρισε ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει, για όλους όσοι έχουν ΑΜΚΑ, στην κατάργηση  του εισιτηρίου των πέντε ευρώ στα νοσοκομεία και του ενός ευρώ ανά συνταγή φαρμάκων.

Ο Υπουργός Υγείας τονίζει ότι το Δημόσιο δεν θα καλύπτει τα νοσήλεια σε ιδιωτικές κλινικές, υπογραμμίζοντας ότι "όταν το Κράτος σού προσφέρει πρώτη επιλογή το Δημόσιο νοσοκομείο και ο ασφαλισμένος θέλει να πάει σε ιδιωτική κλινική, τότε είτε θα πληρώσει την κλινική από την τσέπη του είτε μέσω της ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας. Το κράτος θα πληρώνει μόνο πράξεις που δεν μπορούν να γίνουν σε δημόσιο νοσοκομείο.