X

Την Τρίτη ανακοινώνεται τελικά ο υποψήφιος ΠτΔ

"Εμπλοκή" φαίνεται πως έχει προκύψει αναφορικά με το όνομα του ΠτΔ, καθώς θεωρείτο κλειδωμένη η υποψηφιότητα Αβραμόπουλου. Την Τρίτη ανακοινώνεται, την Τετάρτη η ψηφοφορία.

Ant1news



«Θρίλερ» προέκυψε με το όνομα του «εκλεκτού» της κυβέρνησης για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς ενώ θεωρείτο «κλειδωμένο» το όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου μέχρι την τελευταία στιγμή, οι σχετικές ανακοινώσεις, που αναμένονταν σήμερα, μετατέθηκαν για την Τρίτη στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την «εμπλοκή» κυκλοφορούν δύο κυρίαρχα σενάρια, που μπορεί να ισχύουν και συνδυαστικά. Σύμφωνα με το ένα σενάριο, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης προέβαλε ισχυρές αντιρρήσεις στο ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Δημήτρη Αβραμόπουλου για τη θέση του ΠτΔ και ζήτησε χρόνο για να διαβουλευθεί με τα υπόλοιπα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο Πάνος Καμμένος πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα την υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη. Κατόπιν όλων αυτών, το Μαξίμου έκρινε ότι απαιτείται περαιτέρω χρόνος ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διαβουλεύσεις για να αποφασιστεί τελικά, αφού υπάρξει συννενόηση του Πρωθυπουργού με όλους όσοι "έχουν λόγο" επί του θέματος, το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Κάρολο Παπούλια στο ύπατο αξίωμα.

Όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, το όνομα που θα προτείνει η κυβέρνηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας θα ανακοινωθεί την Τρίτη στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ψηφοφορία θα γίνει την Τετάρτη.

«Η απόφαση του Πρωθυπουργού είναι να ανακοινώσει την πρότασή του για τον υποψήφιο αμέσως μετά την έκβαση του κρίσιμου Eurogroupπου διεξάγεται αύριο βράδυ στις Βρυξέλλες. Την απόφασή του θα ανακοινώσει στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ την ερχόμενη Τρίτη.  Η ψηφοφορία στη Βουλή θα διεξαχθεί την Τετάρτη (18/2)», δήλωσε σχετικά ο κ. Σακελλαρίδης και αναφέρθηκε τόσο στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους εταίρους όσο και στις επαφές του Πρωθυπουργού με αξιωματούχους της ευρωζώνης.

«Είμαστε έτοιμοι για μια αμοιβαία επωφελή λύση, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη», τόνισε και σημείωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ενόψει της αυριανής κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup. «Ο Πρωθυπουργός από το πρωί βρίσκεται σε συνεχείς συνομιλίες με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και με στελέχη της ελληνικής Κυβέρνησης. Μάλιστα, σήμερα το απόγευμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κομισιόν κ. Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, κατά την οποία αντάλλαξαν απόψεις και πληροφορίες σε σχέση με τη διαπραγμάτευση που εξελίσσεται», υπογράμμισε ο κ. Σακελλαρίδης.

Τέλος, αναφέρθηκε στις σημερινές μεγάλες συγκεντρώσεις κατά της λιτότητας και στήριξης προς την ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας ότι «σήμερα ο λαός έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα από τις πλατείες όλης της χώρας. Για μία ακόμα φορά, κατέστησε σαφές ότι η αξιοπρέπειά του είναι αδιαπραγμάτευτη. Με τη λαϊκή εντολή στις καρδιές και στο μυαλό μας συνεχίζουμε τη διαπραγμάτευση όπως ακριβώς και την ξεκινήσαμε».