X

«Όχι» στον Παυλόπουλο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ανακοίνωσε στον Αντώνη Σαμαρά, δεν θα πάει στη Βουλή σήμερα γιατί δεν θέλει να ψηφίσει για Πρόεδρο τον Προκόπη Παυλόπουλο

Ant1news

Αντιδράσεις φαίνεται πως προκαλεί η υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, παρά την επίσημη θέση του κόμματος ότι θα την στηρίξει. 

Ήδη από χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφραζε τις αντιρρήσεις του σχετικά με την υποψηφιότητα Παυλόπουλου. Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του πως διατηρεί τις επιφυλάξεις του για την πρόταση του κ. Παυλόπουλου και ότι δεν θα ήταν η πρώτη του επιλογή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μάλιστα, ανακοίνωσε σήμερα στον Αντώνη Σαμαρά ότι δεν προτίθεται να πάει στη Βουλή  γιατί δεν θέλει να ψηφίσει για Πρόεδρο τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Από εκεί και πέρα,  κατά την σημερινή συνεδρίαση του Άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ, υπό τον Αντώνη Σαμαρά, εξετάστηκαν οι εξελίξεις στην οικονομία και η πορεία των διαπραγματεύσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαμαράς τόνισε «πως επιμονή στο λάθος είναι το χειρότερο λάθος που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση» ενώ ήταν κοινή  διαπίστωση ότι στενεύουν τα χρονικά περιθώρια.

Όπως είπε ο κ. Σαμαράς «ελπίδα της ΝΔ είναι να προχωρήσει θετικά η διαπραγμάτευση και να βρεθεί λύση.» Όσον αφορά τα νομοσχέδια που θα καταθέσει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση αποφασίστηκε να τοποθετηθούν οι βουλευτές του κόμματος στις αρμόδιες επιτροπές.

Στο Άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο συμμετείχαν οι κκ. Καραγκούνης, Παπαμιμίκος, Μεϊμαράκης, Πλακιωτάκης, Κακλαμάνης, Μητσοτάκης, Βρούτης και Γεωργιάδης.