X

Παππάς: Μπορεί η συμφωνία να μην περάσει από την Βουλή

Πρόκειται για την ίδια συμφωνία με άλλες ημερομηνίες, είπε ο Υπουργός Επικρατείας, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να περάσουν ως νόμοι οι παράμετροί της.

Ant1news

Ο κ. Παππάς άφησε ανοικτό να μην περάσει από την Βουλή η παράταση της συμφωνίας λέγοντας πως πρόκειται για επέκτασης της προηγούμενης με αλλαγή μόνον της ημερομηνίας, ενώ πάντως ο Κώστας Καραγκούνης λέει ότι πρέπει να πάει η παράταση στο Κοινοβούλιο, ξεκαθαρίζοντας και ποιά στάση θα κρατήσει η Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Παππάς τόνισε πως από τη Βουλή θα περάσουν ως νόμοι όλες οι παράμετροι της συμφωνίας. Τα ομόλογα του ΔΝΤ που λήγουν θα καλυφθούν, είπε ο υπουργός Επικρατείας σημειώνοντας ότι υπάρχει η πολιτική βούληση μεταξύ της κυβέρνησης και των εταίρων να βρεθεί λύση.

Υπογράμμισε, πως δεν εξετάζεται παράταση των οφειλομένων στο ΔΝΤ. Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί και δια της αποφάσεως του Εurogroup ότι θα εκπληρώσει τις δανειακές υποχρεώσεις σημείωσε και πρόσθεσε πως σε αυτό δεσμεύονται και οι εταίροι. Υπογράμμισε ότι "θα διευκρινιστεί και το δημοσιονομικό κενό, όχι ερήμην του πρωτογενούς πλεονάσματος και η χώρα θα μπει σε περίοδο ομαλότητας".

Κατηγόρησε τον κ Σόιμπλε ότι εξέφρασε την πιο ακραία και επιθετική γραμμή εναντίον της Ελλάδας ενώ μίλησε για κέντρα, θεσμικά και εξωθεσμικά, που επιχείρησαν να υπονομεύσουν την κυβέρνηση αλλά δεν θέλησε να επεκταθεί αυτή τη στιγμή περισσότερο. Πάντως, τόνισε πως κλείνει ο κύκλος στον οποίον ορισμένοι επιχείρησαν να είναι δεμένη πισθάγκωνα η κυβέρνηση.

Είπε, ακόμη, πως ο ΦΠΑ δεν θα αυξηθεί και  πως ο νόμος για τα ακίνητα θα καθυστερήσει λίγο.

Προανήγγειλε αύξηση του ανταποδοτικού τέλους προκειμένου να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ.

Ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα κατά πάσα πιθανότητα θα έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ όπου θα προβλέπεται μικρή αύξηση στο ανταποδοτικό τέλος μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Προτεραιότητα στις προσλήψεις  έχουν, όπως είπε, όσοι απολύθηκαν από την παλιά ΕΡΤ η οποία θα λειτουργήσει από μηδενική βάση.