X

Τσίπρας: Είμαστε σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης

Έχουμε μπροστά μας 120 δύσκολες μέρες, είπε ο Πρωθυπουργός στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Τι αποκάλυψε ο ίδιος για την υγεία του και τις εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη.

Ant1news

Του Γιάννη Τσακίρη

"Πήγα να κάνω μια ακτινογραφία για μία ίωση  που με ταλαιπωρεί εδώ και εβδομάδες,μου συνέστησαν να πιω μια πορτοκαλάδα είμαι καλα. Το λέω γιατί ακούστηκαν διάφορα", έτσι ξεκίνησε την ομιλία του προς την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. κατά τη δεύτερη μέρα της συνεδρίασής της, ο Αλέξης Τσίπρας και συνεχισε.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα δημοκρατικό, πλουραλιστικό, με διαφορετικές απόψεις, αλλά είναι ένα κόμμα ενιαίο, όχι ένα κόμμα ομοσπονδιακό.

Η προταση μου είναι το νέο όργανο να είναι ένα μικρό όργανο. Να έχει την ευελιξία να συνεδριάζει, όχι σε ατέρμονες συνεδριάσεις αλλά να παίρνει γρήγορα αποφάσεις. Ένα ενδεκαμελές και με τον γραμματέα και τον Πρόεδρο 13.

Υπαρχει η ανάγκη για μια λελογισμένη μεν αλλά ανανέωση.

Μπορούμε να προχωρήσουμε με θάρρος στη νέα γενιά", είπε απευθυνόμενος στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. 

"Εγώ θα ήθελα να προτείνω για τη θέση του γραμματέα τον Τάσο Κορωνάκη. Ένα στέλεχος μιας νεότερης γενιάς. Διετέλεσε γραμματέας της νεολαίας του συνασπισμού. Είναι μια επιλογή ανανέωσης, χωρίς να θεωρείται άγνωστο κενό" είπε σχετικά με τη θέση του γραμματέα του κόμματος. 

"Το κόμμα μας πρέπει να δείξει κι ενα δείγμα γραφής γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα μιλούσαμε για τον κίνδυνο της πασόκοποίησης και τώρα να προσέξουμε μην πάθουμε από τον κυβερνητισμό. Πρέπει να προσέξουμε τις συμπεριφορές. Αισθανθηκα παρά πολυ άσχημα την προηγούμενη εβδομάδα όταν έμαθα οτι σε μια κοινοβουλευτική ομάδα που έγινε για τεχνικά ζητήματα υπήρξαν βουλευτές που ανέδειξαν ότι είναι αδιανόητο να παίρνουμε 6000 ευρώ και να δίνουμε 300-400 για το αυτοκίνητο. Δεν μπορεί να δείχνουμε ένα δείγμα γραφής στην κοινωνία ότι θα γίνουμε σαν τους άλλους. Το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει ένα κόμμα που θα εκπροσωπεί τα συμφέροντα των απο κάτω θα κριθεί από τη συμπεριφορά του καθενός" προειδοποίησε τους βουλευτές και συμπλήρωσε:

"Εμείς δεν ερχόμαστε για να καταλάβουμε δομές και προνόμια, αλλά για να τα ανατρέψουμε".

"Από αύριο μας περιμένει ένα δύσκολο έργο, μια δύσκολη μάχη για το κυβερνητικό έργο.Μας περιμένουν 120 μέρες δύσκολες. Είμαστε σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Συζητήσαμε ανοιχτά, δώσαμε χρόνο, εξαντλήσαμε μια μέρα συζήτησης στην ΚΟ, δύο μέρες στην ΚΕ. Από ‘δω και πέρα λιγότερα συνθήματα περισσότερη δουλειά, λιγότερα λόγια περισσότερα έργα" έκλεισε.