X

Επικοινωνία Τσίπρα – Στουρνάρα για τη χρηματοδότηση της οικονομίας

Σίγουρος ο πρωθυπουργός για την μέγιστη συμβολή του Γιάννη Στουρνάρα, για την πλήρη αποκατάσταση της ρευστότητας. Σε εξέλιξη κυβερνητικό συμβούλιο υπό τον Τσίπρα.

Ant1news

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου υπό την προεδρία του.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο για την συνεδρίαση του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θα συμβάλλει τα μέγιστα για την πλήρη αποκατάσταση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας και με όλα τα εργαλεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Στουρνάρας κατά την συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ πρόκειται να ζητήσει νέα επέκταση του ELA για τις ελληνικές τράπεζες. 

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναμένεται να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΚΤ αμέσως μετά την επιστροφή του από την Κύπρο το βράδυ της Πέμπτης.

Μετά την συμφωνία στο Eurogroup η Ελλάδα ευελπιστεί σε χαλάρωση των όρων της ΕΚΤ και επαναφορά παροχής φθηνής ρευστότητας στην χώρα, δεδομένου της αναιμικής ρευστότητας των δημοσίων ταμείων τα οποία πρέπει να καλύψουν δανειακές ανάγκες ύψους 7,27 δις ευρώ τον Μάρτιο.

Αυτή την ώρα συνεδριάζει και το κυβερνητικό συμβούλιο υπό τον Αλέξη Τσίπρα με την φωτογραφία από την συνεδρίαση να έχει ανέβει στην λογαριασμό του πρωθυπουργού στο Twitter.