X

Χριστοδουλοπούλου: Θα βρούμε ξενοίκιαστα διαμερίσματα για τους μετανάστες

Ριζοσπαστικό σχέδιο από την αναπληρωτή υπουργό προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της φιλοξενίας των μεταναστών.

Ant1news

Η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, σε συνέντευξη της σε Κυριακάτικη εφημερίδα, αποκάλυψε ότι ετοιμάζεται ένα ομολογουμένως πρωτότυπο σχέδιο, προκειμένου να λυθεί το ακανθώδες πρόβλημα της φιλοξενίας των αιτούντων άσυλο στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την υπουργό, στα πλάνα  της κυβέρνησης είναι ένα σχέδιο ενοικίασης άδειων ξενοδοχείων, άδειων ιδιωτικών κλινικών, μικρών μονάδων, άδειων δημοτικών κτιρίων καθώς και διαμερισμάτων που μένουν ξενοίκιαστα ανά την Ελλάδα, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες στέγασης των μεταναστών που καταφεύγουν στη χώρα μας.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου στη συνέντευξη της στη RealNews, αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα αυτού του σχεδίου, καθώς η λύση αυτή θα φέρει άμεσα αποτελέσματα, από τη στιγμή που η κατασκευή νέων δομών ανοιχτής φιλοξενίας θα ήταν μια χρονοβόρα διαδικασία. Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται εισόδημα στους ιδιοκτήτες και διευκολύνεται η κοινωνική ένταξη των προσφύγων, ενώ αποφεύγεται και η δημιουργία «γκέτο».

Κρίσιμο σημείο για να γίνει πράξη η νέα μεταναστευτική πολιτική, σύμφωνα με την υπουργό, είναι να εξασφαλιστεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απορρόφηση των σχετικών ευρωπαϊκών κονδυλίων.