X

Σακελλαρίδης: Παρελθόν η τρόικα με τον τρόπο που την γνωρίσαμε

Το αποτέλεσμα του Eurogroup σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τι είπε για την τρόικα, την στάση του Σόιμπλε αλλά και για τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Ant1news

Δόθηκε το πράσινο φως στην κυβέρνηση να υλοποιήσει τις επτά πρώτες μεταρρυθμίσεις που έχει καταθέσει, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης στο Πρωινό ΑΝΤ1, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Eurogroup. 

Όπως είπε ο κ. Σακελλαρίδης οι προτάσεις αυτές από την ελληνική πλευρά έχουν πάρει ήδη τον δρόμο για το ελληνικό κοινοβούλιο.

Παράλληλα, τόνισε ότι η τρόικα είναι παρελθόν με τον τρόπο που την γνωρίσαμε, καθώς και η πρακτική του να έρχονται στην Αθήνα στελέχη της τρόικας εξουσιοδοτημένα και να μιλούν με τα υπουργεία. 

Ο κυβενρητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα μιλά με τους θεσμούς και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται σε πολιτικό επίπεδο, ενώ οι συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων θα γίνονται στις Βρυξέλλες.

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι τα νομοσχέδια που θα συζητιούνται με τους θεσμούς είναι αυτά που αφορούν τα δημοσιονομικά. 

Σχετικά με την αντίδραση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ήταν αναμενόμενη μια τέτοια αντίδραση, ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση ανταπεξήλθε με απόλυτη αξιοπρέπεια. 

Παράλληλα, παρείχε πλήρη κάλυψη στον Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ διέψευσε τα όσα ακούστηκαν χθες για αντικατάστασή του από τον Γιάννη Δραγασάκη. Ο κ. Σακελλαρίδης είπε χαρακτηριστικά πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα με τον Βαρουφάκη και ότι  η κυβέρνηση στηρίζει απολύτως τον υπουργό Οικονομικών. «Η επιλογή της κυβέρνησης είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης και με αυτόν θα πορευθούμε», είπε.