X

Ευρωπαϊκή περιοδεία Τσίπρα

Σε Παρίσι και Βρυξέλλες ταξιδεύει ο πρωθυπουργός για επαφές με ευρωπαίους αξιωματούχους. Θα έχει συνάντηση και με τον Γκουρία.

Ant1news

Στο Παρίσι αναμένεται να φθάσει απόψε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ενόψει της αυριανής συνάντησής του στον ΟΟΣΑ με τον γενικό γραμματέα Άνχελ Γκουρία, καθώς επίσης και με εμπειρογνώμονες του Οργανισμού, ενώ την Παρασκευή θα έχει επαφές στις Βρυξέλλες.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο υφυπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΟΣΑ, αύριο το πρωί θα έχει ο πρωθυπουργός συνάντηση εργασίας με τους εμπειρογνώμονες και τον Άνχελ Γκουρία. Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου προς τα διεθνή μέσα ενημέρωσης στις 16:30 ώρα Ελλάδας.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στο Παρίσι, ο ΟΟΣΑ οργανώνει και συνάντηση με στελέχη του Οργανισμού, αλλά και εξωτερικούς προσκεκλημένους, ενώπιον των οποίων ο Αλέξης Τσίπρας θα εκφωνήσει (στις 17:00) ομιλία με θέμα: «Η μεταρρύθμιση της Ελλάδας μέσα σε μια Ευρώπη που αλλάζει».

Ο Αλέξης Τσίπρας την Παρασκευή θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου και θα συναντηθεί διαδοχικά με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκερ, και το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζο.