X

Φωτίου: Να αναρωτηθεί η ΝΔ για το πώς φτάσαμε στην ανθρωπιστική κρίση

«Να σεβαστεί όσα περνάει ο λαός» καλεί την ΝΔ η Θεανώ Φωτίου. Τι απάντησε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ant1news


«Δεν είναι ο τομέας της ανθρωπιστικής κρίσης το πεδίο εύκολων αντιπαραθέσεων εντυπωσιασμού. Χρειάζεται σεβασμός τουλάχιστον σε αυτό που περνάει ο λαός», απάντησε  η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου στην Νέα Δημοκρατία που κατήγγειλε την κυβέρνηση για «ψεύτικες υποσχέσεις».

Αναλυτικά η απάντηση της κας Φωτίου:

«H ΝΔ, συνεχίζοντας να χρησιμοποιεί την τακτική του εκφοβισμού, αναφέρει σε δήλωση της ότι η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου θα καταφύγει σε νέα μέτρα προκειμένου να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα της για την ανθρωπιστική κρίση. Μια δήλωση προδήλως ψευδής, καθώς ο κ. Μάρδας έχει, ήδη, εξηγήσει κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή τις πηγές των 200 εκατομμύριων που χρειάζονται για την υλοποίηση του προγράμματος. Και βέβαια παριστάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι αυτά τα μέτρα δεν αποτελούν παρά ένα τμήμα των δεσμεύσεων του προγράμματος μας. Ως όψιμοι, όμως, θεματοφύλακες του προγράμματος της Θεσσαλονίκης θα όφειλαν να αναρωτηθούν μήπως οι δικές τους πολιτικές έφτασαν τη χώρα στην κατάσταση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Όσο για τη συνέχεια της δήλωσης, η οποία αναφέρεται ειδικότερα στο μέτρο για τη σίτιση, ο εκπρόσωπος της ΝΔ όφειλε να είναι πιο προσεκτικός σε ό,τι ακούει. Και αυτό γιατί η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είχε διευκρινίσει στη συζήτηση στη Βουλή ότι στο έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών του υπουργείου αναφέρεται επί λέξει στο σημείο 3 ότι «από τις διατάξεις του τρίτου άρθρου εκτιμάται ότι θα ωφεληθούν κατά ανώτατο όριο 300.000 φυσικά πρόσωπα ή 153.000 νοικοκυριά.

Δεν είναι ο τομέας της ανθρωπιστικής κρίσης το πεδίο εύκολων αντιπαραθέσεων εντυπωσιασμού. Χρειάζεται σεβασμός τουλάχιστον σε αυτό που περνάει ο λαός»

«Τρικυμία εν κρανίω και απίστευτα ψέματα!» ανταπάντησε ο  εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κώστας Καραγκούνης δήλωσε πως «η κα Φωτίου επιβεβαίωσε τα ψέματα της κυβέρνησης Τσίπρα. Παραδέχεται ότι η σίτιση αφορά περίπου 155.000 νοικοκυριά. Η ίδια είχε δηλώσει, στις 6/3/15 ότι: “Λέμε περίπου μέσο όρο 100 ευρώ το μήνα για 300.000 οικογένειες για 9 μήνες”. Ο κος Βαρουφάκης, μάλιστα, στην επιστολή που έστειλε στο Eurogroup, ανέφερε και αυτός 300.000 οικογένειες”.