X

Φλαμπουράρης: Η κυβέρνηση δεν θα πάρει νέο δάνειο τον Ιούνιο

Δεν αποκλείει συνάντηση Τσίπρα-Σαμαρά ή και συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

Ant1news



Το μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν θα πάρει νέο δάνειο τον Ιούνιο στέλνει ο υπουργός Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «RealNews», ενώ προαναγγέλλει συνάντηση Τσίπρα-Σαμαρά ή και συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, εφόσον χρειαστεί.

«Βεβαίως, να φωνάξει τον κ. Σαμαρά και όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, να τους ενημερώσει και να συζητήσουν. Ή, εάν χρειαστεί, να προχωρήσουμε και σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, γιατί όχι;», αναφέρει, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, και εκφράζει την αισιοδοξία του πως θα υπάρξει διευθέτηση για το χρέος.

«Αν δεν δώσει λύση (σσ. η συζήτηση για το χρέος) και χρειαζόμαστε πάλι δάνειο για να πληρώνουμε τα προηγούμενα δάνεια, δεν είναι λύση. Δεν θα καταλήξουμε σε μια τέτοια λύση, που ούτως ή άλλως δεν θα είναι αποδεκτή, διότι δεν λύνει το πρόβλημα», προσθέτει.

Αναφερόμενος, δε, στην εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο, σημειώνει πως θα γίνει για να μάθει ο κόσμος πώς μπήκε σε αυτό η Ελλάδα και τονίζει ότι «δεν θεωρώ ότι υπάρχει θέμα ποινικών ευθυνών. Εμένα τουλάχιστον ούτε περνούν από το μυαλό μου ποινικές ευθύνες».