X

Στρατούλης: Σε επίπεδο πληροφοριών οι συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια

Ο αναπληρωτής υπουργός υποστήριξε πως είναι έτοιμες για κατάθεση στη Βουλή οι διατάξεις για την αναστολή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.

Ant1news

Σε επίπεδο πληροφοριών είναι οι συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη.

«Οι εντολές που έχουμε δώσει στα τεχνικά μας κλιμάκια είναι ότι μόνον πληροφοριακού επιπέδου είναι οι συζητήσεις και δεν μπαίνουν σε πολιτικά ζητήματα», υποστήριξε στη Βουλή κατά τη διάρκεια έγκρισης του διορισμού του Γεράσιμου Φραγκισκάτου στη θέση του προέδρου του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.

Ο αναπληρωτής υπουργός απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών ανέφερε ακόμη, πως είναι έτοιμες προς κατάθεση στη Βουλή οι διατάξεις για την αναστολή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος. 

Αναφερόμενος στην ενοποίηση των ταμείων πρόνοιας επεσήμανε πως έχει δεχθεί πολλές προτάσεις και πως είναι τρεις οι προϋποθέσεις για να γίνει πράξη: Θα δοθεί εντολή για εκπόνηση αναλογιστικών μελετών, θα γίνει διάλογος με την ΑΔΕΔΥ και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις και εν συνεχεία και εφόσον προχωρήσει η ενοποίηση, θα διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει συμπίεση των παροχών προς τα κάτω. «Είναι βασικές αυτές οι τρεις προϋποθέσεις και η αναθεώρηση του μαθηματικού τύπου, ώστε να μην υπάρξουν άλλες μειώσεις σε εφάπαξ», είπε ο Δημήτρης Στρατούλης.