X

Η κόντρα Τσίπρα – Ντράγκι και το «όχι» της Μέρκελ

Το παρασκήνιο της μίνι - συνόδου στις Βρυξέλλες αποκαλύπτουν οι Financial Times. Τι είπε ο Τσίπρας στον Μάριο Ντράγκι και τι απάντησε εκείνος. Ποια ήταν η στάση της Μέρκελ.

Ant1news

Έντονο διάλογο φέρεται να είχε o επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της μίνι-συνόδου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η οποία επικαλείται αξιωματούχους, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η ΕΚΤ «στραγγαλίζει» την ελληνική οικονομία εμποδίζοντας την κυβέρνηση να συλλέξει βραχυπρόθεσμα έσοδα αυξάνοντας το όριο των εντόκων γραμματίων.

Ο κ. Ντράγκι απάντησε ότι η ΕΚΤ παρείχε περισσότερα από 100 δισ. ευρώ στις τράπεζες.

Η εφημερίδα σημειώνει πως ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να κερδίσει μια δέσμευση από τους ηγέτες της ΕΕ για επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα ύψους 1,8 δισ. ευρώ εάν εφαρμοστεί ένα μέρος των μεταρρυθμίσεων. Μέσα στη σύσκεψη η κ. Μέρκελ ήταν αρνητική.


Όπως ξεκαθάρισε αμέσως μετά τη σύνοδο Κορυφής στην συνέντευξη τύπου τα κέρδη θα διανεμηθούν μόνο όταν υιοθετηθεί ολόκληρο το πακέτο των μεταρρυθμίσεων.