X

Με τιμές η υποδοχή Τσίπρα στην Καγκελαρία

Με κάθε τιμή υποδέχθηκε στην Καγκελαρία η Άγκελα Μέρκελ τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Γόνιμη ανταλλαγή απόψεων εφ όλης της ύλης.

Ant1news

Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν θέματα σχετικά με την οικονομική κρίση, τις διμερείς σχέσεις σε πολιτικό, οικονομικό και διπλωματικό επίπεδο, την πορεία της ΕΕ και περιφερειακά ζητήματα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με φόντο την επιστολή Τσίπρα σε Μέρκελ, Ολάντ και Γιουνκέρ που έγινε γνωστό από την εφημερίδα Financial Times, ότι στάλθηκε στις 15 Μαρτίου. Στην επιστολή ο ΑλέξηςΤσίπρας προειδοποιεί ότι η κυβέρνησή του θα αναγκαστεί να επιλέξει ανάμεσα στην αποπληρωμή των δανείων στους δανειστές ή τις κοινωνικές δαπάνες.

Κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα ανέφεραν ότι μετά την επταμερή συνάντηση των Βρυξελλών το κλίμα στις δύο πρωτεύουσες έχει αποφορτιστεί και έτσι οι δύο ηγέτες μπορούν να συζητούν εφ' όλης της ύλης και χωρίς πίεση, κάτι που επισημαίνει και ο πρωθυπουργός σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός απέναντι στην Άγκελα Μέρκελ κλήθηκε να απαντήσει, με ξεκάθαρο τρόπο, εάν επιθυμεί να κρατήσει τη χώρα σε τροχιά ευρώ.

Σύμμαχος της Γερμανικής πλευράς, το γεγονός ότι η χώρα ξεμένει από χρόνο και χρήμα, την ώρα μάλιστα που το τελευταίο ρέει, (έστω και κατά πολλούς αναποτελεσματικά), μέσα από το πρόγραμμα ρευστότητας της ΕΚΤ, το γνωστό πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συγκέντρωση υπέρ των ελληνογερμανικών σχέσεων πραγματοποιείται έξω από την καγκελαρία. Αρκετοί ήταν εκείνοι που με πανό και συνθήματα αγάπης προς την Ελλάδα, αντάλλαξαν φιλιά και ζωγράφισαν καρδούλες, σε μια προσπάθεια να αλλάξουν το κλίμα που θέλει τη Γερμανία να βλέπει με αρνητικό μάτι τη χώρα μας, επιθυμώντας μάλιστα και την έξοδό της από το ευρώ.