X

Ο Κατρούγκαλος καταθέτει το ν/σ για επαναπρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων

Πλήρη κάλυψη για όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, του παρείχε ο Νίκος Βούτσης. Νέες αποκαλύψεις προαναγγέλλει ο δημοσιογράφος Βασίλης Χιώτης. Τι ζητά η ΝΔ.

Ant1news

Το απόγευμα κατατίθεται στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με τίτλο «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης - Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση - Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις», που συνέταξε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος,

Το νομοσχέδιο συνεισηγείται ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, ο οποίος το μεσημέρι, παρείχε πλήρη κάλυψη στον Γιώργο Κατρούγκαλο.

Το σχέδιο νόμου, με το οποίο θα επιστρέψουν στο δημόσιο οι υπάλληλοι που απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, εξαιτίας μνημονιακών δεσμεύσεων, στη συνέχεια θα περάσει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχέδιο νόμου θα υπάρξουν μικρές αλλαγές, σε σχέση με το αρχική μορφή του.

Το σχέδιο νόμου κατατίθεται στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή και στην συνέχεια θα περάσει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Εν τω μεταξύ, έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκαλούν τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση με τα ιδιωτικά συμφωνητικά , ενώ ο διευθυντής του Βήμα FM κάνει λόγο για νέα στοιχεία σχετικά με εργολαβίες του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τα οποία θα δημοσιευθούν στο Βήμα της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1 προανήγγειλε αποκαλύψεις σχετικά με νέα στοιχεία αιτήσεων επαναπρόσληψης στο Δημόσιο έπειτα από την υπουργοποίηση Κατρούγκαλου, ενώ έκανε λόγο και για «φάμπρικα εξυπηρέτησης όλων εκείνων που θα καλυφθούν με τη νομοθετική ρύθμιση που θα φέρει ο κ. Κατρούγκαλος στη Βουλή».

Τα αντίγραφα των εργολαβικών συμβάσεων που αφορούν στον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο και τις δικηγορικές εταιρίες «ΑΠ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ – Ν. ΧΛΕΠΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» και «ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ», που κατατέθηκαν στο δικηγορικό σύλλογο Αθηνών από το διάστημα 1/5/2014 έως 10/2/2015, ζητά η ΝΔ.

Τρεις βουλευτές της, ο Γιώργος Γεωργαντάς, η Άννα Ασημακοπούλου και η Νίκη Κεραμέως με αίτηση κατάθεση εγγράφων προς τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης ζητούν επίσης, τη χορήγηση βεβαιώσεων για το πότε αποχώρησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος από τη δικηγορική εταιρία, πότε συνέστησε την καινούρια εταιρεία και ποια η σημερινή νομική κατάσταση της τελευταίας εταιρείας του.

Οι τρεις βουλευτές της ΝΔ ζητούν ακόμη, να πληροφορηθούν πότε υπεβλήθη αρμοδίως στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών η αίτηση αναστολής άσκησης δικηγορικού λειτουργήματος του αναπληρωτή υπουργού.