X

Πλήρης κάλυψη Βούτση σε Κατρούγκαλο

Ο Υπουργός μίλησε για τις επαναπροσλήψεις, την ιθαγένεια και τα κέντρα κράτησης μεταναστών.

Ant1news

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Πλήρη κάλυψη στον Γιώργο Κατρούγκαλο, παρείχε ο υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νίκος Βούτσης. «Αν υπήρχε οποιαδήποτε επιφύλαξη ή ένσταση δεν θα συνεισηγείτο το νομοσχέδιο στη Βουλή» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά στις διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν την επαναπρόσληψη απολυμένων και διαθεσίμων, προανήγγειλε αλλαγές που αφορούν στην μετακίνηση των δημοτικών αστυνομικών οι οποίοι δεν θα έχουν την επιλογή να παραμείνουν στην ΕΛ.ΑΣ.

Αντίθετα το ίδιο δεν θα ισχύσει για όσους μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας κατέλαβαν θέσεις στα σωφρονιστικά καταστήματα όλης της χώρας. Στο πλαίσιο της αποκατάστασης των αδικιών ανέφερε ότι στις προβλέψεις του νομοσχεδίου θα περιληφθούν και οι περίπου 1000 αδιόριστοι επιτυχόντες στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 1998.

Ο κ. Βούτσης προανήγγειλε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στην Βουλή, το νομοσχέδιο με τις πρώτες παρεμβάσεις στην ιθαγένεια, με τις οποίες θα τακτοποιείται το χρόνιο ζήτημα της απόκτησης της από τα παιδιά δεύτερης γενιάς.

 Αναφερόμενος στα κέντρα κράτησης υποστήριξε ότι: «αυτά είναι δύσκολο να κλείσουν», υποστηρίζοντας ότι η αντιμετώπιση του ζητήματος εντάσσεται στις ευρύτερες πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η κυβέρνηση για την μεταναστευτική πολιτική σημειώνοντας, « θα πάμε σε σοβαρές αλλαγές υπέρ της ασφάλειας του πολίτη, υπέρ της κοινωνικής συνοχής, αλλά χωρίς να κλείνουμε το ματάκι σε κοινά της χρυσής αυγής».

Για το θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου υποστήριξε ότι θα αναληφθούν πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της κυβερνητικής θητείας, και τόνισε με νόημα ότι: εφόσον μακροημερεύσει η κυβέρνηση που το ελπίζω και αισιοδοξώ ότι θα μακροημερεύσει, θα αναζητηθεί η ευρύτατη πλειοψηφία που απαιτείται.

Σχολιάζοντας το ζήτημα των μαθητικών παρελάσεων είπε: το ζήτημα είναι τι θέλει ο κόσμος και από ότι φάνηκε ήταν ευτυχής που μπόρεσε να πάει με το παιδί του να την παρακολουθήσει. Η συζήτηση όμως και κυρίως οι διαφωνίες για την διεξαγωγή τους  δεν λύνονται με ανοίκεια πολιτικά σχόλια όπως του Λοβέρδου.

Τέλος επανέλαβε ότι στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου είναι οι αλλαγές στον Καλλικράτη, αιχμή των οποίων θα αποτελέσουν οι νέοι τρόποι χρηματοδότησης των δήμων και κυρίως το μοντέλο οικονομικής εξυγίανσης τους.