X

Σακελλαρίδης: Καμία εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις

"Τον τελευταίο καιρό έχει γίνει σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις... βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία", δήλωσε. Τι είπε για το ταξίδι Τσίπρα στην Μόσχα.

Ant1news

Για σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, απορρίπτοντας κατηγορηματικά τα περί εμπλοκής στην διαπραγμάτευση.

"Δεν υπάρχει μπλοκάρισμα. Ίσα ίσα που τον τελευταίο καιρό έχει γίνει σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, έχουν ξεπεραστεί κάποιες αργές διαδικασίες και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία", είπε ο κ. Σακελλαρίδης μιλώντας στο Mega.

Για τη σημερινή επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στην Ουάσινγκτον είπε ότι γίνεται στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης και όχι γιατί υπάρχει κάποια εμπλοκή στις συζητήσεις.  

"Η επίσκεψη είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που κάνει η ελληνική κυβέρνηση με όλους τους θεσμούς. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσε να συναντήσει και τον κ. Ντράγκι", πρόσθεσε.

Ακόμα ο κ. Σακελλαρίδης μιλώντας για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Μόσχα επισήμανε ότι εντάσσεται στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων, ενώ έδωσε τη διαβεβαίωση ότι ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της Ελλάδας είναι σταθερός.

«Δεν θέλουμε να στείλουμε κάποιο μήνυμα στους εταίρους, αλλά στο πλαίσιο μιας πολυδιάστατης οικονομικής πολιτικής, ο Πρωθυπουργός μπορεί να επισκέπτεται άλλες χώρες και να συζητά για διμερή θέματα», τόνισε  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς σχετικά με τον χρόνο που επιλέχθηκε να γίνει το ταξίδι αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι η ημερομηνία του ταξιδιού δεν έχει κάποιο συμβολισμό, γιατί, όπως είπε, είναι ένα ταξίδι που είχε κανονιστεί εδώ και καιρό.