X

FT: Κυβέρνηση χωρίς ακροαριστερά στοιχεία θέλουν οι Ευρωπαίοι

«Ο Τσίπρας πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να είναι Πρωθυπουργός ή απλά ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ», υποστηρίζουν οι FT πως δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ant1news

Νέο κυβερνητικό σχήμα επιθυμούν ούτε λίγο ούτε πολύ να δουν στην Αθήνα, οι Ευρωπαίοι εταίροι, οι οποίοι φέρονται σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times να χάνουν την υπομονή τους με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο υπογράφουν οι δημοσιογράφοι Πίτερ Σπίγκελ και Κέριν Χόουπ, ακόμη και υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έχουν επισημάνει σε «πηγαδάκια» πως μόνο μία απόφαση από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να βάλει στο περιθώριο τα ακροαριστερά στοιχεία της κυβέρνησής του μπορεί να καταστήσει εφικτή μία συμφωνία.

Μάλιστα, στο άρθρο υποδεικνύεται και ο τρόπος: Να σχηματίσει ο κ. Τσίπρας ένα νέο κυβερνητικό συνασπισμό με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. «Ο Τσίπρας πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να είναι Πρωθυπουργός ή απλά ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ», υποστηρίζουν οι FT πως δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Το άρθρο «φωτογραφίζει» την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, της οποίας τα μέλη εναντιώνονται σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που αξιώνουν οι πιστωτές.

Αν και ο Αλέξης Τσίπρας έχει υιοθετήσει μια πιο μετριοπαθή στάση στις συναντήσεις που είχε σε Βρυξέλλες και Βερολίνο, είναι πολύ νωρίς -σημειώνουν οι Financial Times- να ρισκάρει μία ανοιχτή σύγκρουση με τα ακροαριστερά στελέχη της κυβέρνησής του.

Επιπλέον, για να καταστεί εφικτή μία συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, οι FT επισημαίνουν πως ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να εγκαταλείψει τη συνεργασία με τον ακροδεξιό εταίρο του, τους Ανεξάρτητους Έλληνες.