X

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποδέχεται τον Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία

Λεπτό προς λεπτό η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργό με τον Ρώσο Πρόεδρο στη Μόσχα. Σε εξέλιξη η συνάντηση, κεκλεισμένων των θυρών.

Ant1news

Σε εξέλιξη η κατ' ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε να ξαναφέρουμε τις σχέσεις μας μπροστά» είπε ο Ρώσος Πρόεδρος στον Έλληνα Πρωθυπουργό. «Πράγματι, υπάρχουν βαθιές ρίζες ανάμεσα στους δύο λαούς. Αυτή η σχέση διατηρήθηκε σε αισθήματα φιλίας και αδελφοσύνης» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε «θα φροντίσουμε από κοινού να επανακιννήσουμε τις σχέσεις μας προς όφελος των δύο χωρών αλλά και της σταθερότητας και ασφάλειας της ευρύτερης περιοχής».

 Η συνάντηση γίνεται κεκλεισμένων των θυρών.

Στο τραπέζι των διαβουλεύσεων θα βρεθούν τα θέματα της άρσης του εμπάργκο για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και τρόφιμα, καθώς και θέματα της οικονομικής ατζέντας.

Η Ελλάδα δεν ζήτησε χρήματα από τη Ρωσία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων χρέους και χρηματοδότησης που αντιμετωπίζει και επιθυμεί την επίλυσή τους στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε Έλληνας αξιωματούχος στη Μόσχα.

«Η Ελλάδα γνωρίζει τι θα κάνει εντός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά κάθε χώρα έχει επίσης το κυρίαρχο δικαίωμα να επιδιώξει και να βελτιώσει τις διμερείς της σχέσεις», πρόσθεσε.

Προηγουμένως ο Πρωθυπουργός είχε καταθέσει στεφάνι στο μνημείο της Αιώνιας Φλόγας, συνοδεία της ελληνικής αποστολής που τον συνοδεύει.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης Τσίπρα ΕΔΩ.