X

Σκουρλέτης: Θα υπάρξει συμφωνία - καμία μείωση συντάξεων

Μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1, ανέφερε ότι τη Δευτέρα θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση για την επαναφορά του κατώτατου μισθού και τις συλλογικές συμβάσεις.

Ant1news



Την αισιοδοξία του για την επιτυχή κατάληψη των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους εξέφρασε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1.

Ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για ειλικρινείς συζητήσεις με τους εταίρους και ανέφερε ότι θα υπάρξει συμφωνία. Δεν θα πάρουν την ευθύνη να διαλύσουν την Ευρώπη, εκτίμησε ο υπουργός Εργασίας και διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω από τις κόκκινες γραμμές της, σημειώνοντας ότι συμφωνία που θα φτωχοποιεί το λαό δεν πρόκειται να υπάρξει.

Ο υπουργός προανήγγειλε ότι τη Δευτέρα θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση για την επαναφορά του κατώτατου μισθού, σε δύο δόσεις, και για τις συλλογικές συμβάσεις, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει άλλη μείωση συντάξεων.

Ακόμη, ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι δεν στις προθέσεις τις κυβέρνησης οι εκλογές ή ένα δημοψήφισμα, ενώ σημείωσε ότι πρέπει να λήξει η αβεβαιότητα.

Αναφερόμενος, δε, στην πρωινή επέμβαση της αστυνομίας στο κτίριο της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε πως υπήρξε μία ψύχραιμη αντιμετώπιση και πως "τέλος καλό όλα καλά".