X

Βούτσης: Ενδεχομένως μεγαλύτερη εφέτος η ροή μεταναστών

Ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών, το Σάββατο, για το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Ant1news


Σχέδιο δράσης για απορρόφηση κάποιων μεταναστών σε αγροτικές εργασίες για να... αισθάνονται χρήσιμοι αλλά και «φιλοξενία ολιγάριθμων και σε μικρές ποσότητες» στις Περιφέρειες δρομολόγησε η ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη,  Γιάννης Πανούσης, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Κώστας Πουλάκης καθώς και ανώτερα στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη ο Νίκος Βούτσης σημείωσε ότι δρομολογείται η ενεργοποίηση δομών της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης «φιλοξενίας, ολιγάριθμων και σε μικρές ποσότητες’ προσφύγων. Παράλληλα, προέβλεψε ότι η αυξητική ροή φέτος θα είναι μεγαλύτερη από τα δύο προηγούμενα χρόνια, λέγοντας συγκεκριμένα πως «η αυξητική ροή έχει ξεκινήσει από το 2013-2014. Φέτος ενδεχομένως να είναι και μεγαλύτερη».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Πανούσης πρότεινε να δοθεί «περιορισμένο δικαίωμα εργασίας σε όσους μένουν 6 μήνες με αναβολή ώστε να νιώθουν χρήσιμοι και η αγροτική περιοχή να αναπτυχθεί για δουλειές που οι Έλληνες δεν θέλουν να κάνουν».

Ταυτοχρόνως παραδέχθηκε πως «όταν έχεις 9 εκατομμύρια Έλληνες δεν μπορείς να έχεις 5 εκατομμύρια αλλοδαπούς. Έχεις πρόβλημα».

Ο αναπληρωτής υπουργός άνοιξε και το θέμα της ασφάλειας λέγοντας ότι «ήδη φτάνουμε σ’ ένα μεγάλο αριθμό. Έχουμε 500.000 περίπου νομιμοποιημένους και γύρω στους 300.000 άτυπους. Εάν κάθε χρόνο μπαίνουν άλλοι 100 θα έχουμε  πρόβλημα».