X

Χωρίς υπογραφές η συνάντηση Τσίπρα - Μίλερ

Οι συζητήσεις είναι σε καλό δρόμο δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ολοκληρωθούν σύντομα οι συζητήσεις για τη δημιουργία αγωγού μεταφοράς ρωσικού αερίου.

Ant1news

Με τον επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με την συμμετοχή και του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, ο οποίος είχε νωρίτερα συνάντηση με τον κ. Μίλερ, οι συζητήσεις είναι σε καλό δρόμο , παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξαν υπογραφές για τον «ελληνικό αγωγό»  Ο κ. Λαφαζάνης εξέφρασε την ελπίδα του ότι θα ολοκληρωθούν σύντομα οι συζητήσεις για τη δημιουργία αγωγού μεταφοράς ρωσικού αερίου «προς όφελος για την Ελλάδα και την Ευρώπη».

Ο κ. Μίλερ μετά και την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό δήλωσε ότι η Ελλάδα στηρίζει το έργο της κατασκευής του αγωγού που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο μέσω της Τουρκίας, το οποίο θα είναι προς όφελος της Ευρώπης. Προσέθεσε ότι το έργο θα γίνει με τους κανόνες της Ε.Ε. με κονσόρτσιουμ εταιρειών, στο οποίο θα συμμετέχουν και ευρωπαϊκές εταιρείες, και με συνολικό όφελος 47 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αεριού κατ’ έτος, που θα μπορούν να προμηθευτούν οι ευρωπαίοι καταναλωτές.



Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στις δηλώσεις υπογράμμισε ότι με την ολοκλήρωση της συμφωνίας θα δοθούν και περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τα οφέλη που θα έχει η Ελλάδα, κάνοντας λόγο για «άμεσα οφέλη» χωρίς, ωστόσο, να θέλει να σχολιάσει αν θα υπάρξει προκαταβολή των κερδών.

Ο κ. Λαφαζάνης είπε, επίσης, η κυβέρνηση θέλει την ουσιαστικότερη ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων, σημειώνοντας πως η ελληνορωσική συνεργασία «έχει για εμάς μεγάλη γεωστρατηγική σημασία», κυρίως στο ενεργειακό επίπεδο. «Συνεχίζουμε τις συζητήσεις για να καταλήξουμε σε συμφωνία για τον αγωγό που θα φέρει σημαντικά οφέλη για την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη», ανέφερε, σημειώνοντας ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται και «βρίσκονται σε καλό σημείο».