X

Βλέπει Δημάρχους και Περιφερειάρχες ο Τσίπρας για την ΠΝΠ

Υπερψηφίστηκε χθες η ΠΝΠ απο την Βουλή. Αισιοδοξία Μάρδα ότι θα βρεθούν τα λεφτά και για τις υποχρεώσεις του Μαίου. Την Τρίτη στο Μαξίμου η Δούρου, που απουσιάζει στο εξωτερικό.

Ant1news



Συζητήσεις για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που υποχρεώνει δήμους, περιφέρειες και συνολικά 1500 φορείς να μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην ΤτΕ, έχει σήμερα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για το θέμα.

Τα ραντεβού κλείστηκαν στις 12 το μεσημέρι με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και στις 15:00 με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Οι συναντήσεις του Πρωθυπουργού γίνονται λίγες ώρες μετά την υπερψήφιση, τα μεσάνυχτα, της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η πίεση ρευστότητας αυξάνει ημέρα με την ημέρα και το Δημόσιο αναζητά πόρους απο παντού. Πάντως, σε πρωινές δηλώσεις του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι και τον Μάιο θα εκπληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις του Δημοσίου, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και προς  τους πιστωτές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τα δεδομένα που διαμορφώνονται, όπως διευκρίνισε.

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης και εκπρόσωποί της συναντήθηκαν την Παρασκευή για το ζήτημα με τον Πρόεδρο του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. 

Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, λόγω της απουσίας της στο εξωτερικό, δεν θα παραστεί σήμερα στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας. Η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα θα γίνει την Τρίτη.