X

Παρασκευόπουλος: Όποιος αρνηθεί το «βραχιολάκι» δεν αποφυλακίζεται

Εξετάζονται λύσεις για τη μεταφορά της έδρας της δίκης για τη Χρυσή Αυγή, αλλά όχι στο Εφετείο Αθηνών.

Ant1news

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, σε τοποθέτηση του στο MEGA, δηλώνοντας πως όποιος δεν δεχθεί να φορέσει «βραχιολάκι», δεν πρόκειται να αποφυλακιστεί.

«Αν κάποιος χρήστης δεν δεχθεί το βραχιολάκι δεν θα προχωρεί ο κατ οίκον περιορισμός του» δήλωσε ο κ. Παρασκευόπουλος ανακοινώνοντας ότι η έναρξη διαδικασίας υποβολής αιτήσεων θα ξεκινήσει στις 11 Μαΐου.

 Όπως υποστήριξε ο Υπουργός η διάταξη για το «βραχιολάκι» δεν αφορά μέχρι στιγμής τους ισοβίτες καθώς απαιτείται σχετική έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, για να προσθέσει ότι η συγκεκριμένη διάταξη θα μπορούσε να καλύψει περισσότερους από 10 ισοβίτες σε όλη τη χώρα.

Σε ερώτηση αν η διάταξη αυτή είναι φωτογραφική για το Σάββα Ξηρό, ο κ. Παρασκευόπουλος δήλωσε, «τόσο βαριές προσβολές ανθρώπινης αξιοπρέπειας θα πρέπει να μας κινητοποιούν ανεξαρτήτως αν είναι 1-2 περιπτώσεις», για να συμπληρώσει, παραδέχθηκε «είναι αλήθεια ότι ορισμένες διεκδικήσεις συσχετίζονται με κοινωνικές διεκδικήσεις αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει  να γίνονται».

Απαντώντας στο σχόλιο ότι δόθηκε προτεραιότητα στην αποφυλάκιση Ξηρού αντί να δοθεί στην επιτάχυνση δικαιοσύνης, υποστήριξε ότι, ότι «ο νόμος για την απελευθέρωση κρατουμένων ήταν μια νομοθετική προτεραιότητα ενώ η επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης θέλει στελέχωση, χρήματα και να σηκώσουμε τα μανίκια να δουλέψουμε, και δεν απαιτούσε νομοθετική πρωτοβουλία».

Ο κ Παρασκευόπουλος υπεραμύνθηκε παλιότερης δήλωσης του περί διαλόγου με τρομοκράτες λέγοντας ότι, ότι «ο νόμος για την απελευθέρωση κρατουμένων ήταν μια νομοθετική προτεραιότητα ενώ η επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης θέλει στελέχωση, χρήματα και να σηκώσουμε τα μανίκια να δουλέψουμε, και δεν απαιτούσε νομοθετική πρωτοβουλία».

Τέλος ο κ. Παρασκευόπουλος αποκάλυψε μιλώντας για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, ότι εξετάζονται λύσεις για να μην συνεχιστεί στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού μιλώντας, επίσης, για άλλο χώρο που δεν θα είναι αυτή του χώρου τελετών του Εφετείου Αθηνών.