X

Σκουρλέτης: Απαιτείται πρωτοβουλία Τσίπρα για τις διαπραγματεύσεις

«Ματαιοπονούμε με το να καθόμαστε σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, μ’ ένα χαρτί κι ένα μολύβι, και να συζητάμε πάνω από συγκεκριμένες προτάσεις».

Ant1news


Να αναλάβει πρωτοβουλία για τις διαπραγματεύσεις καλεί τον Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης εκτιμώντας πως «εδώ που έχουμε φθάσει, απαιτούνται πολιτικές αποφάσεις προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία».

 «Αυτά που ακούγονται τις τελευταίες ώρες -που τα είχαμε ακούσει και τις προηγούμενες εβδομάδες-, ουσιαστικά οδηγούν σε ένα συμπέρασμα: ότι εδώ που έχουμε φτάσει, ματαιοπονούμε, θα έλεγε κανείς, το να καθόμαστε σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, με ένα χαρτί και ένα μολύβι και να συζητάμε πάνω από συγκεκριμένες προτάσεις... Αυτό το οποίο απαιτείται σήμερα είναι να υπάρξουν πολιτικές προσεγγίσεις εκατέρωθεν», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στον  “Αθήνα 9,84”.

Ο υπουργός Εργασίας αιτιολόγησε την άποψή του εξηγώντας ότι πως οι δανειστές «περίπου μας λένε, μην κάνετε καμία αλλαγή, γύρω από αυτό που θα έλεγε κανείς "μνημονιακό καθεστώς και κεκτημένο".  Υπάρχει μία παράλογη εμμονή στο ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων, ζητήματα που -όπως καταλαβαίνουν όλοι-, δεν έχουν δημοσιονομικό αντίκτυπο. Δεν επηρεάζουν την ικανότητα της χώρας να αποπληρώσει τα χρέη της. Ταυτοχρόνως, θέτουν και  θέματα ομαδικών απολύσεων,  τον κατώτατο μισθό, καθώς και περικοπές στις συντάξεις, συμπεριλαμβανομένων των επικουρικών.

Με χρεοκοπία μέσα στον Μάιο προειδοποιεί τους εταίρους ο Νίκος Μανιός

«Αν δεν υποχωρήσουν οι Ευρωπαίοι, σε 15 ημέρες θα έχουμε πιστωτικό γεγονός» δήλωσε  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός, σχολιάζοντας, στον ΣΚΑΙ,  την εμπλοκή που παρουσιάστηκε  στις διαπραγματεύσεις, στο πλαίσιο του Brussels Group.