X

Καμμένος: Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε πρόκληση

"Οι Ένοπλες Δυνάμεις προασπίζουν με επιτυχία την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας".

Ant1news


Απόλυτα ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος από τα αποτελέσματα της άσκησης ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ. 

Η άσκηση περιελάμβανε τη διεξαγωγή επιχειρήσεων Αποτροπής, Εξασφάλισης αεροδρομίων νησιών του Ανατολικού και Κεντρικού Αιγαίου και Εξασφάλισης της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας. 

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, που παρακολούθησε και τις δυο φάσεις της άσκησης, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, δήλωσε: 

«Σήμερα αποδείξαμε, για μία ακόμα φορά, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, ανεξαρτήτως της δημοσιονομικής κρίσης, έχουν υψηλό ηθικό, επαγγελματισμό και προασπίζουν με επιτυχία την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε πρόκληση. Είμαστε έτοιμοι για τον πόλεμο, για να διασφαλίσουμε την ειρήνη, γιατί η ειρήνη διασφαλίζεται μόνο όταν είσαι απόλυτα έτοιμος να αντιμετωπίσεις την οποιαδήποτε πρόκληση».

Ο Πάνος Καμμένος, παρέστη και στην τελετή  ενεργοποίησης και λειτουργίας της Διακλαδικής Διοίκησης Κατασκευής Έργων Ειδικού Σκοπού «ΔΕΙΝΟΚΡΑΤΗΣ».

 

Είναι η πρώτη μονάδα που θα λειτουργήσει επί της ουσίας όπως η παλιά ΜΟΜΑ των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω της οποίας έγιναν πολλά και σημαντικά έργα σε όλη την επικράτεια. 

Η νέα μονάδα έχει έδρα τη Σχολής Μηχανικού και του 747ου  Ειδικού Τάγματος Μηχανικού (747 ΕΤΜΧ), στο στρατόπεδο «ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ», στο Λουτράκι Κορινθίας.

 

Στο πλαίσιο της τελετής, παρουσιάστηκαν και τα μέσα  του Λόχου Οριζόντιων Κατασκευών ενώ έγινε και επίδειξη των δυνατοτήτων του Ειδικού Τμήματος Αντιμετώπισης Καταστροφών.